Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nacin na koji se "bore" teroristi Al Kaide je najpodmukliji nacin zato sto ubija samo narod, ubija nevine ljude i zavode paniku gdje se god pojave.. Postoji vjerovatnoca i logika da iza Al Kaide i slicnih teroristickih organizacija stoje bogati Vladari Svijeta koji na ovaj nacin vrse represije nad narodom, zavode strah i skrecu paznju narodu sa siromastva u kojem narod zivi.. Jer ako ove teroristicke organizacije zele da naude bogatasima i Vladarima svijeta zasto njihove pristalice ne koriste snajpere i ne ubijaju "one protiv kojih se bore" jer je to najlaksi i najbezopasniji nacin ubijanja za ubicu, a najjeftiniji za organizaciju...?
Al-Kaida je toliko apstraktan pojam da se ne može sravnati sa zemljom. Ne bi me čudilo da je ona direktni proizvod onih koji se bore protiv nje. Indirektni jeste sigurno. Problem je što je terorizam nus pojava, posljedica pomjerenih mjerila vrijednosti koji sada vladaju svijetom koja stvaraju očajnike koje su u stanju da se opasaju eksplozivom i raznesu među ženama i djecom. U ovakvom svijetu ništa neće značiti i da ubiju Osamu jer će iza njega dolaziti osama i osama. On je samo simptom.
Ja mislim da terorizam ne treba zaustavljati (što može biti i nemoguće), nego ga preventovati - bilo bi puno efikasnije. Al Kaidu treba sravniti sa zemljom, ali ne afganistansku djecu iz aviona, “greškom” misleći da treniraju terorizam u kampovima. Što se ovih upozorenja tiče, ništa drugo no instrument socijalne kontrole. Bush prelazi sa “shock and awe” na “frighten and rule”.
Terorizam treba zaustaviti ne birajuci srestva jer teroristi ne ubijaju one protiv kojih ratuju... Oni samo nanose materijalnu stetu bogatima a usput ubijaju sirotinju... Al Kaida je rak rana na p;laneti i treba je unistiti...