Sjednica u toku
32

Aida Obuća dala ostavku na poziciju premijerke Vlade BPK Goražde

E. A.
Aida Obuća (SDA) premijerka BPK Goražde danas je podnijela ostavku na ovu poziciju nakon čega je preuzela mandat u Skupštini BPK Goražde čija se konstituirajuća sjednica upravo održava.

Ovim povodom Obuća se obratila i građanima BPK Goražde.

"Cjelokupno svoje djelovanje tokom ovog, mogu reći uspješnog, ali jednako turbulentnog mandata, sam nastojala oblikovati u interesu svakog od vas i doprinijeti poboljšanju i razvoju kvalitete života u našem kantonu. Tim putem progresa koliko god zahtijevno bilo uvijek sam svoje djelovanje i postupanje, kako dolikuje mojoj struci i položaju bazirala na načelu zakonitosti a u skladu sa najvišim principima domokratije. Svoj mandat premijera dajem na raspolaganje skupštini te prihvatam mandat zastupnice svih onih koji moju podršku trebaju", poručila je Obuća.

Naglasila je da smatra da je tim Vlade BPK Goražde u ovom mandatu opravdao povjerenje građana.

Inače, u toku je konstituirajuća sjednica Skupštine BPK Goražde, a 25 izabranih zastupnika dobilo je certifikate i položilo svečanu zakletvu.

Na dnevnom redu konstituirajuće sjednice je i izbor predsjednika i zamjenika predsjednika klubova naroda, te predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde i njegovih zamjenika. Očekuje se da na sjednici budu izabrani i delegati za Dom naroda Parlamenta FBIH.

Kako saznajemo, odmah nakon konstituirajuće planirano je održavanje i radne sjednice Skupštine na kojoj bi trebao biti imenovan mandatar Vlade BPK Goražde.

Podsjetimo, Skupštinu BPK čine predstavnici 13 političkih subjekata. Sporazum o parlamentarnoj većini potpisalo je osam stranaka bez SDA.