Prijedlog Abdurahmana Malkića
1
Ahmetović: SDA neće sutra potpisati platformu
Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MALO O MALKIĆU - Kada je Abdurahman Malkić u pitanju, imali smo priliku saznati da je veoma dobro iskoristio načelnički mandat da se obogati. Prema podacima do kojih je došao Centar za istraživačko novinarstvo, on danas posjeduje kuću u Jošanici kod Vogošće, stan u Srebrenici, dva poslovna prostora, automobil „reno megan“, dionice „Šipad komerca“ u vrijednosti 20.000 maraka... Stranim donacijama obnovljena je i njegova kuća u selu Poznanovići koju sada koristi uglavnom kao vikendicu. U međuvremenu je zaposlio i suprugu, a poslovni prostor u Srebrenici danas je restoran koji vodi njegov brat Hamdija. Prvi put je za načelnika Srebrenice izabran 2002. i na tom položaju proveo je dva mandata. Zanimljivo je da je, tokom načelnikovanja Srebrenicom, u Vogošći napravio veleljepnu kuću i to je naveo u imovinskom kartonu koji je popunio u oktobru prošle godine. Međutim, u zemljišnim knjigama on se ne navodi kao vlasnik. Kuća je izgrađena potpuno bespravno.
Je li ovo onaj sto ga policija RS ucijenila zbog seks-afere sa malodobnom romkinjom, i onaj sto je potkradao narod i porezne obveznike na laznom trosenju benzina? Inace, ovaj smijenjeni Suljin ministar je u prisnoj svalerskoj aferi sa (kvazi)novinarkom propalog tajkunsko-stranackog niskotiraznog biltena.
De malo odmori sa tom tvojom BALIJSKOM PREPOTENTNOM i praznom retorikom u kojoj su VASE FOTELJE nasi VITALNI NACIONALNI INTERESI. Ne prilici da takav polupismen covjek zauzima bilo koju znacajnu funkciju u drzavi.
@Bard Sve ono sto je uspjela napraviti SDA za tih 17 godina, ti tvoji su srusili za 2 godine i ako ostanu u vlasti definitivno ce sve upropastiti...., za tih 17 godina dobili smo: jedinstven novac, jedinstvenu Armiju, jedinstvene licne, pasose, vozacke, tablice, izgradjeno sudstvo na drzavnom nivou, sacuvane pare Elektroprijenosa, sacuvali su BH Telecom i Elektroprivredu od prodaje, podigli plate i penzije (kolika je iznosila prije 17 godina?), uspostavili diplomatiju u svijetu, izgradili oko 40 km autoputa, grad Sarajevo, a i ostali gradovi nisu nikada ljepsi bili...., svakako bilo je i propusta, ali mislim da je dosta toga i uradjeno...., nemoj se sad pozivati na Medjunarodnu zajednicu, ona je jos uvijek tu, dakle, vrati se 17 godina unazad vidi kakvi smo tad bili, a kako nam je sad i vrati se 2 godine unazad, pa mozes priznati da je za ove 2 godine drzava BiH trpila bahatost SDP i njihovog potrcka SBB, te dovedena u krizu!
SAMO ZOVITE NAROD NA PROTESTE DA SMJENIMO OVU KRIMINALNU BAGRU OD RADONČIĆA DO LAGUMĐIJE I NJEGOVIH FOTELJAŠA KOJI NSU RAT PROVELI U SRBIJU( MAGAZINOVIĆ, SELIMOVIĆ, MAPIĆ) A SAD SJEDE I U FOTELJAMA PRAVIH PATRIOTA I BORACA, SAMO HOĆEMO DA IH OTJERAMO, I PODUZMITE VEĆ NEŠTO DOK NAS BAGRA NIJE PRODALA.
Voli vlast ova srpska genga i na onim prostorima gdje su napravili masakr kako ih nije sramota u opste se pojaviti na tim prostorima
Cekaj bolan! Jesu ovo oni Ametovici? Zatrebalo mi betonskih kocki, znam da se oni time bave... il su ukinuli radnju?
opet, sta fali, ovakva situacija , gdje je svaki kozar filozof? tako je bilo i u grckoj, pa su se izrodili filozofi.. mislim da je bitna razlika u tome o kome se tu prica.. doooooooooosadni ste i vi i ti vasi pap-selje od kojih ama bas nista izvuci za bilo kakvu raspravu o bilo cemu, osim korupcije.. koja je slijepa ulica bilo kojeg dijaloga, osim zatvorskog.. dosaaaaadnoooo i dosadno
narode , pojma nemate sta hocete, ali barem znate sta necete..sto je pozitivno.. saberite sve sto hocete i oduzmite sto necete i shvatite - sami se organizujte, prestanite glodjati vesla i jedno shvatite.. ako imate ideju i program i prave ljude u svojoj mjesnoj zajednisi - niko vam to ne moze osporiti niti biti protiv vas.. osim ako ste protiv covjecanstva uopsteno..:)
Dragi Sadik, jadna je i država i stranka u kojoj se ti nešto pitaš hoćeš li ili ne potpisati. Daj molim te učini svim Bosancima i Hercegovcima jednu dobru stvar idi naprimjer u Rumuniju tamo ćeš imati velik izbor maloljetnih romkinja. I nevraćaj se ako za boga znaš ;)
@KLOKAN SDA bolja stranka , ne mozes da trpis ove koji su tu 1 ili 2 god . Sta bi onda trebali reci za SDA koja je vladala 17 godina , sta su napravili u tih 17 godina samo mi reci. Napunili svoje dzepove. A ovaj Sadik obavezno da ponovi osnvonu skolu ,
issss mrcine jedne,ublehasi,balvani jedni,peksini..nema gore sorte od ovakvih
ZABOLI ME VALA ZA TVOJU PLATFORMU......FOLERU JEDAN,SAMO TREPĆEŠ OČIMA VIDI TI SE DA LAŽEŠ NA KILOMETRE
Jel to ovaj sto je prije pet godina sedam puta guzio ucenicu tadašnje građevinske škole koja je bila prvi razred u sluzbenom autu. Djevojcica je romkinja i on ju je ucjenjivao za stipendiju. Kada ce ova seljacina u zatvor
Nije (više) Amra Penelopa! Duševan je, zna to, uostalom, svaki branitelj, ministar Zukan, pa je shvatio svoju Amru. I, eno, zaposlio je u Elektro-Bugojno. Dobro, nije bilo konkursa. Ali, pita li se itko koliko je gospođa ministarka čamila kod kuće. Što sad, trebala je još i na konkurs. Pa, onda još mjesec čekati sama u kući dok njen Zukan brani branitelje?!
Brat je mio, ma iz koje Autoceste bio! Ubrzo se, naime, pokazalo kako je slučajno riječ o Autocestama FBiH. O čemu se Brat godine, kao što CIK višegodišnjom istragom i jeste utvrdio, informirao tek iz novina. Vremena su takva, životni je tempo paklen... Zaposliš brata, a i ne znaš da ti nije familija. Zato, svi oni, a ima i takvih insinuatora, koji napadaju Nermina da je zaposlio Mirsada, neka se prvo pogledaju u ogledalo. I zapitaju: Jesu li oni Nikšiću nudili svoga brata?! Nisu! E, pa morao je onda nečijeg zaposliti. I tako i jeste nastala ona premijerova povijesna, koju naprosto moram ponoviti: Brat je mio, ma iz kojih Autocesta bio!
Svaka cast na odluci SDA...ne mogu da vjerujem da bilo ko moze ovo kritikovati. A obzirom da ovdje ima dosta SBB-SDP placenika samo cu ih upitati sta je sa onom pricom o nekadasnjoj TD koaliciji. Na kraju se ipak vidi ko je kakav. A jos samo jednu stvar da pojasnim da se nebi besmisleno prepucavalo ovdje. Ja sam na zadnjim opcim glasao za SDP (za Zeljka) i iskreno sada me je stid sto sam ipak dao glas toj partiji. Sto se mene tice Zeljko ima moj glas ponovo i ne samo to...lobiracu kod svoje raje da ucine isto. SDP je iskopao svoju rupu a SBB ce svakako isceznuti.