Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kad je državni parlament u pitanju tada je problem. Ne razumijem ove dvostruke aršine.
@velikioptimista Pa drugačiji je aršin lopuža na državnom nivou.
Tu je SDA pozicija a u KS opozicija...nadam se da ce uskoro se i u parlamentu objavit
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ja sam prestala davati žmigavac zbog zaštite moje privatnosti! Zašto onaj iza mene mora znati gdje ja idem? Nisam osoba iz javnog sektora!!
Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet osobe (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).
Zakon o zastiti licnih podataka: Kontrolor može obrađivati lične podatke uz saglasnost nosioca podataka. (2) Saglasnost za obradu posebne kategorije ličnih podataka mora biti data u pisanoj formi, mora je potpisati nosilac podataka, mora imati tačnu naznaku podataka u vezi s kojima se saglasnost daje, te mora sadržavati ime kontrolora, svrhu i vremenski period na koji se saglasnost daje.
"Iako zaposlenici mogu imati štetne posljedice zbog davanja njihovih podataka, te posljedice ne mogu nadjačati javni interes"... Koji interes i ciji??? OK, apsolutno se slazem sa objavom plata ovih direktora i rukovodecih struktura, ali nazivati 'uhljebima' cistacice, varioce, instalatere....samo ste ljude izvrgli javnom ruglu ni krive ni duzne. Od mene minus k'o kuca fakat.
Pametnije bi im bilo da su slozeni po prezimenima pa da vidis koliko ih po jednom prezimenu ima u jednoj firmi....armije cijele. Mislim da je ovo namjeran propust.
@Lexlilium , i od mene i tužbu i minus. Prekršili Zakon o radu i Zakon o zaštiti ličnih podataka, plus podaci nisu tačni. Smijurija
Agencija za zaštitu neka napiše gdje se ovaj zaključak nalazi u zakonu i koji član da ovi podaci mogu biti dostupni svima na internetu. A ako griješe nogom u zicagu.
Da ali "uz saglasnost nisioca licnih podataka"; sto ovdje nije slučaj. Čista uzurpacija licnih prava.
Crknite, SDA botovi.
@Zox koji crni sda botovi jedan od botova ovdje si ti, ovo nema nikakve veze sa sda debilcino botovska
Mislim da je ovo moralna perverzija. Ovi nisu normalni da objave ime i prezime + plata za 18000 osoba. Nisam na toj listi ali mogu misliti kako se osjećaju ljudi koji jesu. Kakve veze ima plata npr. nastavnika a u listi su nalaze sve škole?Ovaj info treba imati neka državna agencija koja se bori protiv korupcije i da provjeravaju nerealno velike plate ili dodatna primanja i sl.
@carsija_ner Ima. Ukoliko je došao na nezakonit način (štela). Ovako je ispravno da se zna na šta ide tvoj i novac svih nas. Ako malo bolje razmisliš, vidjet ćeš da ti se svaki mjesec odbija dio plate za različite doprinose. Ukoliko želimo da funkcionišemo kao država i društvo (koliko god imali nakaradno uređenje), moramo početi da uspostavljamo sistem.
ova agencija je nevjerovatna. kako kome treba tako se mjenjaju pravila
samo transparentno, pa ko kome...
A bilo je krsenje zakona kada je trebalo objaviti ko je ratovao i ko posteno stekao vojnu penziju ... Majku i vama ...
Metallica - Nothing Else Matters : )
Haris Zahiragić lagano 1887,36 KM u padže.
Pa kako se odvija situacija te drzave za par godina nece ni biti.
Haris Zahiragic u ZZO 1.800 KM plata. Narod zna!