Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba svaki gradanin BIH kada uoci bilo kakav neobican rad,kradu,bilo koji kriminal pa i prekrsaj javiti policiji,kao Nijemci samo tako mozemo pomoci sebi i policiji i svojoj djeci,samo tako mozemo imati vise slobode,istina policija slabo radi svoj posao a sudstvo jos slabije,pored svega treba svakoga sumljiva odmah prijaviti,vecinom svako ima neki telefoncic....
U bivsoj drzavi jedna trecina vas nikada nebi dobila licencu za rad, jedna trecina nikada nebi uspjela zavrsiti fakultet, a od posljednje trecine polovina bi vas bila u zatvoru. Vi ste jedna povlastena korumprirana banda izdignuta iznad drustva, lovite u mutnom, mutne poslove obavljate, predmete zavrsavate iskljucivo preko poznanstava sa sudijama i tuziocima po principu "vuk sit i sve ovce na broju". U bivsoj drzavi nikada nebi imali tako velike tarife za svoj rad, u bivsoj drzavi nebi vas bilo po gljiva poslije kise i u bivsoj drzavi nebi se ovo nikad dogodilo. Nazalost jedna osoba je stradala kakva god da je bila i kao covjek i kao advokat, nije uredu. Temelji pravne drzave su izbijeni onog dana kada na najvisim funkcijama u izvrsnoj, zakonodavnoj vlasti i policijskoj vlasti rade, obavljaju svoje radne poslove i zadatke osobe koje su osudjene ili se protiv njih vodi krivicni postupak itd. (Lozancic, Zubac, Budimir itd). Nadam se da ce policija uraditi svoj dio posla.
Terorizam je izgleda postao popularan termin pa se koristi za sve. "Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki."
Licemjeri. ne znam kakva je bila rahmetli Koričićka, ali za Baliju me ne čudi.
Da i advokati zajedno s tužilaštvom i sudovima nisu dio CIRKUSA koji se zove BH POZORIŠTE do ovog nebi došlo jer među svima njima u paukovoj mreži je FARSA OD SISTEMA KOJI SE ZOVE ROBOVLASNIČKO FEUDALNI USTROJ POLITIKE NA BH NAČIN.
Dok vas nisu dirnuli i dok se niste prepali za svoja dupeta niste vidjeli da su vrata haosa davno otvorena na ovom prostoru, međutim, vi ste na tom haosu ,,hajrovali,, i udobno živjeli. Sada kada je haos stigao i do vas digli ste glas. U ovoj Bosni živi najgori narod na kugli zemaljskoj. Haos godinama razdire zemlju ali profesori, doktori, književnici, dakle inteligencija ove zemlje se uhljebila i uživa umjesto da skoči na noge i povede narod ka boljem. Ustajte samo kada se radi o vašim dupetima.
Hebala vas Jugoslavija vise,nema je i cao. Pravite i gradite nasu BiH
Nije zgoreg uciti iz primjera a ne kao hajvan pokusavati izmisljati toplu vodu. Juga nije bila savrsena, ali je za ovo danas nedostizan ideal FUNKCIONIRAJUCE DRZAVE.
Znam da je daleko od idealne ali je BiH nasa i sadasnjost i buducnost. Yuge nema i vise je nece biti,zato i kazem da treba naprijed.
Jadni vi, eto, na vama je pocelo... Ne ginu ljudi svaki dan po ulicama od cakija, maceta, utoka? Teror je tu, vi ne vidite... Zar nije usadjeno u nas da kad ti neki tifusar od 42 kile pridje s nozem, i trazi telefon, ti automatski dajes da ne bi poginuo? A ni to nije mjerilo... Jer znas da nema pomoci, nemoze drugacije, i ako ga uhvate, za 24 sata opet na ulici... To je brate osnovni terorizam, je*o te i bombe, i vehabije i cetnici...
Da se nadovezem na sebe... :-) TREBA POOSTRITI ZAKONE... Poduplati ih, to je jedino rjesenje... Nadjes noz kod nekog, 2 god Zenica, pistolj 4, potego noz, 8 god, potego utoku, 10... Upotrijebio, odmah 20 god... Za godinu bi se popolovio broj krivicnih djela, odgovorno tvrdim... I nema pustanja, po kratkom postupku zatvor, sklapati ugovore sa gradjevinskim firmama, njihove dnevnice da idu za plate cuvarima, omjer, 5 kriminalaca umjesto jednog bagera... I UDRI...