Pretresi i dalje u toku
53

Advokat Asim Crnalić stigao u Općinu Stari Grad: Nadam se da ću zastupati Hadžibajrića

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Poznati advokat Asim Crnalić stigao je ranije danas u zgradu Općine Stari Grad Sarajevo gdje je u toku pretres koji provode policijski službenici MUP-a KS po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu.

Prilikom ulaska u zgradu Općine Stari Grad Crnalića su prisutne novinarske ekipe pitale da li će zastupati Hadžibajrića.

“Nadam se da ću zastupati gospodina Hadžibajrića. Još nemam nikakvih detalja i ne bih špekulisao ništa. Pretres još uvijek nije završen, a ja se nadam da moj branjenik neće biti lišen slobode.”, odgovorio je Crnalić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Podsjećamo, pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva "Start".

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti, postupajući tužioci će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima prema svim osumnjičenima u predmetu, kao i koordiniranju daljnjih aktivnosti.