BiH
0

Advent u Mostaru 26. novembra otvara vrata posjetiteljima

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Zahvaljujući grupi entuzijasta, okupljenih oko udruženja "Advent u Mostaru", Mostarci će ove godine imati priliku uživati u bogatom programu u predbožićno vrijeme.

Zimski grad, smješten na kampusa Sveučilišta u Mostaru, svojim će posjetiteljima otvoriti vrata u subotu, 26. novembra, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Na svečanosti, koja počinje u 18 sati i 45 minuta, duhački orkestar, mažoretkinje i konjanici svečano će najaviti Advent, a presijecanjem vrpce, predsjednik udruženja "Advent" Želimir Marić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić svečano će otvoriti manifestaciju Advent u Mostaru.

Svaki dan od devet sati ujutro, kada se otvaraju vrata Adventa u Mostaru, pa sve do ponoći, bit će aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa, a ulaz je besplatan.

U 42 dana trajanja Adventa, predstavit će se 60 izlagača, a na dvije bine bit će organizirano više od 200 događanja.

''Najmlađi posjetitelji svaki će dan imati priliku uživati i sudjelovati u dramaonicama i predstavama za djecu, koje organizira Mali teatar pod voditeljskim palicama Tine Laco i Ive Krešića. Mališani će moći uživati u nastupima mažoretkinja, dječjih bendova, plesnih skupina, a mađioničari, klaunovi i animatori će zasigurno izmamiti osmjehe na licu svakog mališana'', rekao je Dženan Ovčina iz udruženja "Advent u Mostaru".

Djed Božićnjak na saonicama, zajedno sa svojim vilenjacima, svakodnevno će posjećivati Advent u Mostaru, dodao je Ovčina, napominjući kako će mala bina biti pravi čarobni kutak za djecu.

Za nešto starije posjetitelje rezervirana je velika bina, gdje ujutro u 9 sati počinje DJ program, a tokom dana planirane su svirke uživo te središnji koncert u 21 sat.

U adventskim kućicama moći će se pronaći razne delicije, slatke i slane, kao i razne rukotvorine, jelke, božićni nakit, zimske kapice, šalovi, a bit će postavljeno i klizalište.

Moamer Hebibović, regionalni direktor marketinga Coca Cole, zlatnog sponzora Adventa u Mostaru, kazao je kako će ova manifestacija staviti Mostar u središte zanimanja regije te pružiti nezaboravan zimski i blagdanski ugođaj.