BiH
10

Adil Osmanović primio predsjednika Svjetske asocijacije atletskih federacija Sebastijana Coa

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović primio je predsjednika Svjetske asocijacije atletskih federacija IAAF Sebastiana Coa i predsjednika Evropske atletske asocijacije Svein Arne Hansena.

Ministar Osmanović izrazio je zadovoljstvo posjetom najviših zvaničnika svjetske i evropske atletike kao i iskazanom spremnošću da pomognu dalji razvoj sporta u BiH.

"Nepostojanje kvalitetne sportske infrastrukture razlog je što veliki broj mladih talenata ne postigne rezultate za koje su sposobni. Stoga je izgranja i obnova sportskih borilišta, uz obezbjeđivanje finansijskih sredstava barem na nivou ove godine, prioritet na kojem moramo svi raditi", rekao je ministar Osmanović.

Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe i predsjednik Evropske atletske asocijacije Svein Arne Hansen najavili su da će pomoći sanaciju atletskih stadiona u BiH, prije svega stadiona Koševo, kako bi se doveo u stanje da je moguće organizovati takmičenja evropskog ranga. Najavili su i podršku mladim atletičarima kroz subvencije za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Sastanku je prisustvovalo i uže rukovodstvo Atletskog saveza BiH, predvođeno predsjednikom Suadom Kaknjom.