Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvesti participaciju na sve preglede poslije 16 h u visini od 0,5 do 1,00 KM,bilo bi bar 50% manje pregleda i gužvi po čekaonicama,garantovano... !!!
omogućite da se hitni slučajevi (tj. hitna služba za djecu) primaju na pedijatriji, a jok da se sa bolesnim djetetom ili bebom mora iči u DZ ili hitnu po uputnicu pa onda tek gore.
to nema smisla. jer više od pola slučajeva nisu ni za hitne a kamoli za bolničkog tretmana. današnje matere čim temperatura ode na 38 stepeni, skaču i voze djecu u hitnu, ni paracetamol ne znaju dati a znaju visiti cijeli dan na fb.
@hamo.bonaparte Moha, ima i toga istina, al brate makar za onih pola koji jesu hitni beze je da se gubi vrijeme na papirologiju. Sa druge strane, ko plaća zdravstveno ima pravo otići kad hoće a na doktorima je da procjene šta je hitno a sta nije. U hitnoj svakako djeci i ne daju neku dijagnoizu i odmah ih svakako i saljuna pedijatriju, samo se bezze komplikuje proces.
potrazite pedijatra preko posao.ba kao i vojna bolnica
OPET VI O PEDIJATRIMA... statistika u fbih ima 296 pedijatara u fbih živi oko 390.000 djece dobi od 0 - 14 godina 390.000 / 296 = 1317 u kantonu sarajevo živi 69.650 dobi od 0 - 14 djece a 33 pedijatra 69.650 / 33 = 2110 djece koju liječi jedan pedijatar.... o čemu vi ministrice Zilha pričate, ljekari opšte prakse nisu pedijatri, da ne govorimo o tome da Drvar, Glamoč, Kupres, Neum nemaju pedijatra uopšte... ove informacije pronađene u 3 min...
sto ne odes u politiku ? mozda bi bilo hajre od tebe.. :)
@mirrorce eis, kad bi znala što ne znaš :)
Nek dad Seka dezura kad je otjerala Senku Dinarevic.
@Gasilac ccccccccccccccc
@Gasilac tebe treba kastrirati
PRIKAŽI ODGOVORE (1)