BiH
0

80 stipendija Udruženju "Obrazovanje gradi BiH"

FENA
Jovan Divjak
Jovan Divjak
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je studentima i učenicima, članovima Udruženja "Obrazovanje gradi BiH", uručio 80 godišnjih stipendija.

Grad Sarajevo već 11 godina stipendira članove ovog udruženja, a za školsku 2011./2012. godinu osigurao je 58 stipendija studentima i 22 stipendije srednjoškolcima od po 1.000 KM, što je za 30 stipendija više nego u školskoj 2010./2011. godini.

"Premda je ovo skromna pomoć, ipak smatramo da će biti djelotvorna i da nismo jedini koji vas podržavaju. Dobro je što prepoznajete važnost obrazovanja, jer tako ćete osnažiti sebe, a dati i društvu doprinos koji se od vas očekuje ”, istaknuo je gradonačelnik prilikom dodjele stipendija.

Osnivač i izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" Jovan Divjak zahvalio je gradonačelniku i Gradu Sarajevu što je 11 godina uz Udruženje i njegove stipendiste te što broj stipendija Grada stalno raste, od prvobitnih 30.

Prijemu u Gradskoj upravi Sarajeva uz gradonačelnika Aliju Behmena, prisustvovali su i njegovi zamjenici Miroslav Živanović i Igor Kamočaji.