Prvenstvo FBiH
0

FOTO / 600 mažoretkinja na mostarskim ulicama

Sarajevo-x.com
(Foto: Fotoservis)
Ovogodišnje prvenstvo mažoretkinja Federacije Bosne i Hercegovine, prvi put od kada postoji Savez mažoretkinja Federacije BiH, održava se u Mostaru.

Tako je grad na Neretvi danas ugostio više od 600 takmičara i prvi put u svojoj historiji bio prijestolnicom mažoret plesova, a uz podrška Grada Mostara i Sportskog saveza koji pretendiraju ugostiti i Evropsko prvenstvo u Mostaru.

Sve je počelo u ranim jutarnjim satima u Ulici kneza Domagoja, a samo takmičenje trajalo je cijeli dan pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog žirija.

Svečano proglašenje pobjednika bit će upriličeno u večernjim satima, a završetak takmičenja planiran je za 20 sati na sportskom stadionu Kantarevac.

U prvenstvu učestvuje sedam gradova iz BiH: Mostar, Široki Brijeg, Grude, Tomislavgrad, Glamoč, Kiseljak i Uskoplje, sa oko 600 mažoretkinja raspoređenih u tri dobne kategorije: kadeti u dobi od 8 do 11 godina, juniori u dobi od 11 do 14 godina, te seniori od 15 do 25 godina.

Za naslov državnih prvakinja bore se u dvije kategorije s obzirom na rekvizite, a takmičarke su svoje sposobnosti mogle pokazati i u plesu sa štapom kao i s pom-ponima.