Bakir Hadžiomerović
0

"60 minuta" nastavlja još žešćim tempom

Sarajevo-x.com
"Brutalni napadi na novinare magazina '60 minuta' postali su, nažalost, nešto uobičajeno. Bojim se da na ovaj način mafija u Bosni i Hercegovini pokušava da ušutka naše novinare, a posebno me fascinira ponašanje svih onih koji podržavaju kriminal i čestitaju onima koji nas napadaju", kazao je za Sarajevo-x.com glavni urednik najgledanijeg političkog magazina u BiH Bakir Hadžiomerović.

Hadžiomerović je naglasio da on i njegove kolege neće pristati ni na kakve pritiske, osim ukoliko ih neko fizički ne spriječi u obavljanju svog posla.

"Ako postoji sveopći konsenzus da '60 minuta' treba ugasiti, a kriminal i pedofilija im nisu problem, onda se bojim se nema nikakve nade za ovu zemlju“, istakao je Hadžiomerović.

Kako je najavio, ove sedmice će razgovarati sa svojim kolegama o opravdanosti njihovog rada.

"Brinem se za sigurnost kolega koji idu na teren. Nije jednostavno mjesecima živjeti i raditi pod policijskom pratnjom. Iako već unaprijed znam da će moje kolege odgovoriti da nastavljamo raditi još boljim i još žešćim tempom, plašim se da preuzmem odgovornost za njihovu sigurnost, koju im ni institucije sistema ne mogu garantovati“, kazao je on.

Uprkos napornoj radnoj sedmici, Bakir napominje da gledatelje u večerašnjem izdanju emisije "60 minuta“ očekuju nove priče o politici, kriminalu i pljački.

"Zahvaljujem se svima koji nam šalju pisma podrške, a posebno običnim građanima koji nam daju snagu da nastavimo raditi“, poručio je na kraju Hadžiomerović.