Uz sve biskupe
0

2.000 mladih iz BiH na susretu s papom u Zagrebu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mladi iz BiH pridružit će se hiljadama ljudi na Molitvenom bdijenju s papom, a u nedjelju, 5. juna, sudjelovati će i na sv. Misi na Hipodromu.

Mladi iz Bosne i Hercegovine su se odazvali na susret s papom Benediktom XVI na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Za ovaj susret su se pripremali u svojim župama.

Uredi povjerenika za mlade pojedinih biskupija, koji su odgovorni za hodočašće mladih na susret s papom, su prijavili oko 2.000 mladih osoba: Mostarsko-duvanjska i trebinjsko-mrkanjska biskupija 1.250, Vrhbosanska nadbiskupija 550, a Banjalučka biskupija 200 mladih.

"Zahvaljujem župnicima koji su organizirali i pripremili mlade iz svojih župa za ovaj veliki susret mladih Hrvata s papom Benediktom XVI. Vjerujem da će mladi na ovom susretu doživjeti zajedništvo i biti ohrabreni i učvršćeni u vjeri, te da će postati spremniji angažiranije živjeti svoju vjeru kako u Crkvi tako i u našem društvu", izjavio je vlč. Šimo Maršić, voditelj Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Na Molitvenom bdijenju Svetog oca učestvovat će i svi biskupi BK BiH. Oni će zajedno sa svim članovima Hrvatske biskupske konferencije prisustvovati susretu pape s predstavnicima civilnog društva, akademske, kulturne zajednice, poduzetnicima, diplomatskim zborom i s poglavarima vjerskih zajednica u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Biskupi BK BiH pridružit će se članovima HBK na ručku sa papom i njegovom pratnjom u Zgradi HBK, a potom sudjelovati i na Večernjoj molitvi s biskupima, svećenicima, redovnicama, redovnicima, bogoslovima, među kojima će biti i bogoslovi iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa sa svojim poglavarima, i sjemeništarcima, te sjemeništarci iz Nadbiskupskog sjemeništa "Petar Barbarić" iz Travnika sa svojim poglavarima. Učestvovat će i na molitvi na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca, saopšteno je iz Katoličke tiskovne agencije BiH.