Velika afera
17

BIA potvrdila autentičnost snimka na kojem ruski obavještajac daje novac zvaničniku Srbije

D. Be.
Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) Srbije je RTS-u potvrdila autentičnost snimka na kojem Georgij Kleban daje novac navodno jednom srpskom agentu. BIA je potvrdila da je na snimku ruski obavještajac.
Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je za RTS da je nedvosmisleno ustanovljeno da se na snimku nalazi ruski obavještajac.

Na pitanje da li je na snimku srbijanski agent, pripadnik BIA ili VBA ili neke druge institucije, Željski je istakao da u ovom trenutku ne bi širio tu priču.

"Naše službe kako civilna, tako i vojna su veoma intezivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsjednik Srbije nakon Savjeta za bezbjednost koji će biti održan sutra", dodao je Željski.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u skupštinskom holu da se rano jutros vidjela sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on, kao vrhovni komandant Vojske, naložio VBA da istraži aferu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Vučić prikuplja informacije, dodavši da očekuje da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obavještajnih i kontraobavještajnih službi, kao i načelnika generalštaba Vojske Srbije.

Na snimku je ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban. On na snimku daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.