Osigurali potrepštine
56

Akova Grupacija donirala 40.000 KM SOS Dječijim selima u BiH za podršku odrastanju djece

Akova Grupacija s donacijom za SOS Dječija sela u BiH
Akova Grupacija s donacijom za SOS Dječija sela u BiH
Akova Grupacija godinama podržava rad SOS Dječijih sela u BiH, a ove godine odlučili su donirati i 40.000 KM kao podršku odrastanju djece iz porodice SOS mame Jasminke. Vrijednom donacijom bit će osigurano sve što je tokom godine dana potrebno djeci i mladima iz porodice.

Povodom potpisivanja donatorskog ugovora, predstavnici kompanije Akova grupa posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu.

"Akova Grupacija već niz godina kroz donacije prehrambenih proizvoda, iz vlastitog asortimana, podržava rad SOS Dječijih sela u BiH. Ove godine smo se odlučili da tu saradnju proširimo na način da kroz finansijska sredstva, u toku godinu dana, osiguramo sve sto je potrebno dječacima i djevojčicama iz porodice SOS mame Jasminke. Pored novčane donacije cilj nam je svakako da organizujemo različite radionice kroz koje ćemo zajedno sa našim uposlenicima djeliti iskustva sa mladima a sve s ciljem da im pomognemo da se pripreme za tržište rada i poslovni svijet. Možda upravo ovi mladi ljudi u budućnosti postanu dio našeg kolektiva. Kroz posjetu i obilazak naših proizvodnih pogona nastojat ćemo ih upoznati te potencijalno razviti ljubav prema ovoj grani industrije", kazala je Emina Džafić Krpan, marketing direktorica Akova Grupacije.

Akova Grupacija s donacijom za SOS Dječija sela u BiH
Akova Grupacija s donacijom za SOS Dječija sela u BiH

Akova Grupacija je ove godine donirala organizaciji i proizvode u vrijednosti od preko 10.000 KM.

"Prijatelji iz Akova Grupacije podržavaju sigurno i zdravo odrastanje djece već četiri godine, kroz donacije svojih proizvoda. Ove godine naše prijateljstvo obilježavamo na jedan poseban način, podrškom odrastanju djece iz porodice mame Jasminke, koja podrazumijeva pokrivanje godišnjih troškova porodice. Kao najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH, Akova Grupacija je izrazila želju da dugoročno bude dijelom humane misije i ponosni smo što gradimo snažne veze sa našim donatorima koji istinski razumiju potrebe djece i mladih jer samo zajedno možemo učiniti da djeca u našoj brizi sutra budu osnaženi mladi ljudi", izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Akova Grupacija s donacijom za SOS Dječija sela u BiH
Akova Grupacija s donacijom za SOS Dječija sela u BiH

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.