sport
0

Zvanično predstavljen novi trener Željezničara

FENA
U Sarajevu je danas zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar Nenad Starovlah.

Starovlah je na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Željezničaru izjavio kako mu je cilj vratiti FK Željezničar na mjesto koje zaslužuje, a to je, kako kaže, vrh bosanskohercegovačkog nogometa.

"Svjestan sam da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Zbog svega toga mogu reći da u narednoj sezoni Željezničar neće imati pojačanja, u pravom smislu riječi. Jednostavno, za prava pojačanja nemamo novca, a ne nikome ne želimo dugovati. Pokušat ću iz postojećeg igračkog kadra izdvojiti nogometaše koji zaslužuju da nastupaju u prvoj ekipi, dok ćemo ostale igrače posuditi drugim klubovima, kako bi stekli takmičarsko iskustvo", rekao je Starovlah.

On je izrazio nadu da će navijači Željezničara imati strpljivosti, te da će znati prepoznati kvalitetan rad u ekipi.

"Trenutno, jedino mogu obećati kvalitetan rad i dobru selekciju igrača. Pružit će se prilika i mlađim nogometašima koji u protekloj sezoni nisu često nastupali. Želim da napravim ekipu koja će dugo vremena moći kvalitetno da igra. Moj način rada nije stvaranje ekipe za jednu sezonu samo da bi se došlo do titule prvaka", rekao je novi trener Željezničara.

Starovlah će, kako je rekao, u narednih para dana izvršiti selekciju igrača, te odrediti nogometaše koji će krenuti na pripreme za sljedeću sezonu. Tokom priprema Željezničar je planirao i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Zasad je jedino siguran meč s novosadskom Vojvodinom 29. jula u Sarajevu.