Tyson Gay
0

"Želim pobijediti Bolta i kad bude 100 posto spreman"

Totalsport
Tyson Gay (Foto: AP)
Tyson Gay (Foto: AP)
Dvije je godine svijet promatrao dominaciju Usain Bolta u sprinterskim utrkama. Kraj joj je došao u petak u Stockholmu, na 11. ovogodišnjem mitingu atletske Dijamantne lige.

Na istom mjestu na kojem je i posljednji put iskusio poraz na 100 metara, Usain Bolt je ponovno morao stisnuti ruku boljem suparniku. Prije dvije je godine to bio njegov sunarodnjak Asafa Powell, a večeras Amerikanac Tyson Gay. Pobijedio je s rezultatom 9.84 sekunde, čak 13 stotinki boljim od Boltova.

"Zaista sam sretan zbog pobjede iako znam da Usain nije na 100 posto svojih mogućnosti. A ja ga želim pobijediti i kada bude na tih 100 posto. Ova je pobjeda ipak važna i zbog navijača i zbog sporta", izjavio je svjetski doprvak, želeći valjda poručiti kako navijači ne vole velike dominacije.

Bolt nakon svega nije djelovao previše uzrujano.

"Danas se pokazalo da nisam u dobroj formi. Ali, potvrdilo se i da nisam nepobjediv. Ovo je moja lagana sezona i ako me ne pobijedite ove sezone, nećete ni sljedeće kada je Svjetsko prvenstvo. Tyson je u ovom trenutku bolje pripremljen, u boljoj je formi. Ja nisam imao snage. Nimalo", istaknuo je olimpijski i svjetski prvak, te svjetski rekorder na 100 i 200 metara.