sport
19

Zara Husedžinović: Želim jednog dana biti kao Tuktamiševa

FENA
Zara Husedžinović (Foto: FENA)
Zara Husedžinović (Foto: FENA)
Mlada bh. klizačica Zara Husedžinović sutra će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom takmičenju Sarajevo Open koje je danas počelo u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch kompleksa Zetra.

Husedžinović trenira umjetničko klizanje pet godina, a već je postigla zapažene rezultate na međunarodnoj sceni. Kako je izjavila Feni, nada se da će sutra u katogoriji Cubs Girls 1 ostvariti dobar rezultat i osvojiti medalju.

"Volim se baviti umjetničkim klizanjem, ali u BiH nemamo dobre uslove za ovaj sport. Da imamo više leda u Sarajevu sigurno bih i ja bila bolja. Ipak, nadam se da sutra mogu osvojiti medalju, iako mi to nije toliko bitno. Najvažnije je da imam dobar nastup", izjavila je mlada bh. klizačica.

Foto: FENA
Foto: FENA

Husedžinović je prvog dana imala priliku gledati svjetsku prvakinju iz Rusije Elizavetu Tuktamiševu, koja je osvojila prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji.

"Iako je jednom pala, jedna je od šest djevojaka koje su izvele najteži skok u umjetničkom klizanju, trostruki aksel. Jednog dana bih voljela da budem kao ona", rekla je Husedžinović.

Husedžinović je prvakinja BiH u svojoj kategoriji (2005. godište), a prije dvije godine je proglašena jednom od najperspektivnijih mladih sportista Bosne i Hercegovine. Članica je Klizačko koturaljskog kluba Sinsa.