Marko Rudić, bh. olimpijac
0

"Zaljubljen sam u australijsku takmičarku u bobu"

Sarajevo-x.com
Generalna guvernerka Kanade, domaćina Olimpijskih igara, Michaelle Jean održala je neformalno druženje sa takmičarima iz šest zemalja svijeta u olimpijskom selu Whistler, gdje se govorilo o snazi Igara koje ujedinjuju narode i ljude pod okriljem sporta.

Čini se da je naš skijaš Marko Rudić poruku doslovno shvatio.

Sjedeći na drvenoj klupi između marokanskog skijaša Samira Azzimanija sa jedne strane i australijske takmičarke u bobu Astrid Loch-Wilkinskon sa druge strane, Marko je rekao da je sreo mnogo ljudi, mnogo dobrih prijatelja.

U svom obraćanju publici koju su činili i Generalna guvernerka Kanade, njen suprug Jean-Daniel Lafond i njihova 11-godišnja kćerka Marie-Eden, Marko je rekao da nikada nije upoznao nekoga iz Maroka. "On je fin momak. Možda izgleda malo čudno, ali je OK", rekao je naš olimpijac, prenosi Canadian Press.

"Australija također. Nikad nisam upoznao nikoga iz Australije. Već sam se zaljubio u nju. Nadam se da nema momka negdje. Učinit ću ga ljubomornim. Ljubav i mir", rekao je Marko što je izazvalo gromoglasan smijeh okupljenih.