Sarajevo
77

Za vikend 16. Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Sjećanje na Suadu Dilberović"

Piše: K. H.
U sportskoj dvorani „Grbavica“ u Sarajevu u subotu i nedjelju 14.-15. aprila održat će se 16. Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Sjećanje na Suadu Dilberović".

Pored sjećanja na Suadu Dilberović, prvu žrtvu opsade Grada Sarajeva i volonterku na XIV Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici 1989.godine, turnir je nastavak napora kluba "Bosna Gym" da svojim angažmanom doprinese popularizaciji i afirmaciji ženskog sporta u Bosni i Hercegovini.

Klub ritmičke gimnastike "Bosna Gym" Sarajevo najuspješniji je i najtrofejniji klub ritmičke gimnastike u Bosni i Hercegovini. Aktivnosti Kluba ritmičke gimnastike "Bosna Gym" usmjerene su na doprinos zdravom odrastanju djece da bi bili osposobljeni za buduće ekonomske i društvene uloge te izgradnju zdrave i uspješne zajednice. Održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja, uticaj na oblikovanje moralnih vrijednosti, socijalnih vještina i radne discipline gimnastičarki, naša je misija već dugi niz godina.

16.Međunarodni turnir "Sjećanje na Suadu Dilberović" okupiće oko 350 takmičarki iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske, Švicarske, Slovačke, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Ovo će biti prilika da djevojčice različitih uzrasta demonstriraju rezultate dugotrajnih treninga, zalaganja i velike predanosti koje zahtijeva ovaj sport.