Promo
193

Za uspješan nastavak tradicije: Mozzart uz FK Mladost Gornja Tuzla

Mozzart uz FK Mladost Gornja Tuzla
Mozzart uz FK Mladost Gornja Tuzla
Fudbalski klub Mladost iz Gornje Tuzle prošle godine proslavio je sedam decenija rada. U 71. godinu ulaze osnaženi omladinskim pogonom, jer im se ove sedmice pridružuje oko 50 mladih nogometaša.

To im daje vjetar u leđa da nastave sa dobrim rezultatima, a dodatni podstrijek prvom timu pružila je kompanija Mozzart donacijom nove opreme.

"Reakcije naše ekipe na ovu donaciju iz Mozzarta su odlične. Zadovoljni smo kvalitetom opreme. Odmah smo obukli ove dresove i u njima zaigrali i na domaćem terenu i u gostima. Hvala u ime kluba na ovoj vrijednoj podršci", kaže Fuad Burek, predsjednik FK Mladost Gornja Tuzla.

U klubu igra 28 seniora, a ranije su imali omladinski pogon koji su činili juniori i kadeti. Ove sedmice redove će ponovo osnažiti mladim snagama jer im se pridružuje oko 40-50 omladinaca.

Mozzart uz FK Mladost Gornja Tuzla
Mozzart uz FK Mladost Gornja Tuzla

Prvi tim se takmiči u Drugoj kantonalnoj ligi, grupa Jug gdje su četvrti na tabeli. Želja im je da iduće godine uđu u viši rang i da klub nastavi da traje kroz mlađe naraštaje.

Najveći uspjeh svojevremeno su ostvarili takmičenjem u Prvoj kantonalnoj ligi, kao i utakmicom polufinala Kupa Tuzlanskog kantona.

Mozzart uz FK Mladost Gornja Tuzla
Mozzart uz FK Mladost Gornja Tuzla

Iz njihovih redova potekao je Said Husejinović koji je potom zaigrao za FK Sloboda Tuzla, pa ostvario transfer u Werder iz Bremena. Sjajne minute dao je i u FK Sarajevo, te zagrebačkim klubovima Dinamo i Lokomotiva, a nastupao je i za U21 i seniorsku reperezentaciju BiH, da bi se ponovo vratio u tuzlansku Slobodu.

Klub se u radu oslanja uglavnom na pomoć lokalnih privrednika, skromnu pomoć Grada, kao i na prodaju članskih kartica. Zato im je donacija iz Mozzarta lijepo iznenađenje, pa najavljuju nove pobjede u novoj opremi.