sport
0

Yamaha čuva mjesto Rossiju još za ovu sezonu

Totalsport
Valentino Rossi (Foto: Reuters)
Valentino Rossi (Foto: Reuters)
Valentino Rossi, 31-godišnji "motociklistički kralj", teže se povrijedio tokom drugog slobodnog treninga za nedavnu Veliku nagradu Italije, kada je pao sa svoje Yamahe.

Devetorostruki svjetski prvak u svim kategorijama je tom prilikom povrijedio potkoljeničnu kost desne noge, te je u međuvremenu obavio dvije operacije na tom dijelu tijela.

Ljekar koji je obavio operaciju, dr. Roberto Buzzi, smatra da bi aktuelni svjetski prvak u Moto GP klasi na štakama mogao biti oko šest sedmica, a sve informacije vezane uz njegov oporavak zasad navode da će morati pauzirati od takmičenja pet do šest mjeseci.

Uprkos tome što je prilično dvojben njegov oporavak do kraja Svjetskog prvenstva ove sezone (takmičenje završava 7. novembra utrkom u Valenciji), u njegovoj Yamahi su jasno potvrdili da čuvaju mjesto za Rossija sve do samog kraja, odnosno, da se nadaju njegovom povratku i prije no što je ljekarski tim takvo nešto najavio:

"Čudno mi je što moramo razgovarati o potrazi za njegovom zamjenom. Rossi je, jasno, nezamjenjiv", rekao je Davide Brivio, menadžer tima i nastavio: "Naravno da ne možemo računati na njega tokom idućih utrka, ali smo uvjereni da će se vratiti prije nego što su svi to najavili. Rossi je uvijek, u svemu, bio ispred svog vremena i uvjereni smo da će i prilikom ove povrede ugodno iznenaditi sve oko sebe. Čuvamo mu mjesto, dajemo mu punu podršku pri oporavku i pomoći ćemo na sve moguće načine, te smo uvjereni da ćemo ga još ove sezone vidjeti kako vozi Yamahu."