sport
363

Više od hiljadu raftera i 100 plovila na 20. Ključkoj regati

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
U Ključu je danas održana 20. Ključka regata koju tradicionalno organizuje Kajak-kanu klub Ključ, a u najvažnijem sadržaju Ključkog ljeta i događaju godine u ovom gradu učestvovalo je preko 1000 raftera sa oko 100 plovila na vodi.

Regatu na Sani je otvorio općinski načelnik Nedžad Zukanović, koji se tom prilikom svim učesnicima, a posebno gostima regate, te im poželio dobar provod.

Regata je startovala u 10 sati iz Gornjih Dubočana od tzv. Žičanog mosta. Nakon starta prva pauza je napravljena na Alinoj Luci gdje je organizovan zajednički doručak i osvježenje za sve učesnike, a na tom mjestu održani su i skokovi u vodu.

U poslijepodnevnim satima, rafteri su se spustili do cilja regate, odnosno lokacije Suknjište.

Sve je proteklo bez bilo kakvih incidenata i problema, a o sigurnosti svih učesnika brinule su se brojne sigurnosne službe i pripadnici MUP-a USK.

Pored domaćih ljubitelja raftinga iz cijele Bosne i Hercegovine, danas su rijekom Sanom plovili i mnogobrojni gosti i rafteri iz Hrvatske, Slovenije, Švicarske, Njemačke, Austrije, skandinavskih zemalja i Srbije.

Večeras je predviđen i zabavni program na gradskoj plaži sa početkom od 20 sati, na kojem će nastupiti Ermin Redžić-Bubi, finalista Zvijezda granda, Faruk Duran, Kontrast bend, Bosk bend i Aldina Beširević.