sport
0

Veliko bh. finale turnira Neymar Jr's Five ovog vikenda u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevski kultni Metalac će u nedjelju, 22. maja biti domaćin bh. finala svjetske serije Nymarovih turnira.

Nakon završetka kvalifikacija koje su se igrale u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru i u kojima je učestvovalo 500 igrača iz svih krajeva BiH za svjetski turnir Neymar Jr's Five, došlo se do trenutka kada ćemo saznati ko je najbolji tim iz BiH i ko će našu zemlju predstavljati u Brazilu.

U završnicu se plasiralo 16 ekipa, po četiri iz svakog grada. Najbolji tim iz grada u kojima su održane kvalifikacija bit će nosilac grupe. Majstori malih terena prezentirali su sjajne poteze u kvalifikacijama, a isto se očekuje i u gradu na Miljacki.

Prijave timova za grupno razigravanje počinje u 10:00 sati. Nakon grupnih dvoboja, gdje će svi timovi igrati jedni protiv drugog, dobit će se dva najbolja tima iz svake grupe koja će ući u četvrtfinale gdje se nastavlja takmičenje po nokaut sistemu. Publika će od 13:00 sati moći uživati u okršajima četvrtfinala. Tim koji pobijedi ide dalje, tim koji izgubi - ispada.

Bez dvojbe, očekuju se izuzetno zanimljive utakmice zbog inovativnih pravila koje je osmislila zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije - Neymar. Ekipa koja primi gol ostaje i bez jednog igrača, tako da treba puno trke i tehnike kako bi se ta ekipa rezultatski vratila u igru.

Pobjednici iz gradova su nosioci u četiri grupe, koje će se razigravati u nedjelju u jutro. Naravno, oni su i favoriti za ulazak u četvrtfinale, ali su veoma oprezni u svojim izjavama.

Ekipa Castille osvojila je prvo mjestu u sarajevskim kvalifikacijama.

"Nismo se nadali da ćemo osvojiti kvalifikacioni turnir, ali vidjeli smo da je sve moguće. Zašto se ne bi nadali trijumfu u finalu?", poručuje iz ekipe Castilla. U gradu soli je trijumfovala ekipa Hjumanga-Danga. Naglašavaju kako je odlazak u Brazil nešto veliko i to je za sada samo san.

"Želimo upoznati takmičare iz ostalih gradova koji su izborili finale i razmijeniti iskustva“, kažu tuzlasnki pobjednici.

Trijumf u Mostaru odnijela je ekipa Vukova. U završnici žele da se prikažu u što boljem svjetlu.

"Zadovoljni smo svojim igrama. Vjerujemo da imamo kvalitet“. U Banjoj Luci je istoimena ekipa dotakla vrh u kvalifikacijama. Podvlače kako su iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. Optimistični su pred finalne dvoboje. „U Sarajevu želimo dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat", tvrde pobjednici iz grada na Vrbasu.

Ekipe koje učestvuju u bh. finalu:

Pored pobjednika iz gradova još 12 timova će u nedjelju 22. maja u sarajevskom kultnom Metalcu boriti za kartu za Brazil.

Predstavnici iz Sarajeva: Castilla, Dobrinja, Dronovi, Merci Predstavnici iz Tuzle: Hjumanga-Danga, Famm, Studenjak, Sapna Predstavnici iz Mostara: Silosi, Football Family, Vukovi, Mostar Predstavnici iz Banja Luke: Exotic, Minđaroši, J78-K-991, Banja Luka

Podsjetimo, BiH je jedna od 35 zemalja koja učestvuje u sklopu globalng turnira kojeg je pokrenula zvijezda Barcelone ali i fudbalske reprezentacije Brazila - Neymar. Pobjednici u bh. finalu u julu putuju u Brazil, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svjetskom finalu.

Organizatori pozivaju publiku da dođe u Metalac u 13 sati, kada bi trebale po planu početi četvrtfinalne utakmice. Više informacija može se pronaći na www.redbull.ba.