Boračko jezero
0

Uspješno održan Triatlon kup Kulin ban

Sarajevo-x.com
U periodu od 28. do 30. avgusta 2009. godine, u organizaciji Triatlon asocijacije BiH, organizovan je i održan VI Međunarodni Triatlon kup Kulin ban Boračko jezero 2009, u disciplini Aquatlon, 750 m plivanje i 5.000 m trčanje, te I Internacionalni Triatlon kamp.

Glavna utrka održana je u subotu, sa početkom u 15 sati sa preko 20 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Prvo mjesto osvojio je Meho Brkić iz Bosne i Hercegovine, prošlogodišnji državni šampion sa prolaznim vremenom 31 minuta, 54 sekunde i 0,2 stotinjke.

Drugo mjesto zauzeo je Nemanja Čavdarević iz Srbije, rođen 1980. godine sa vremenom od 33 minute, 52 sekunde i 97 stotinjki.

Treće mjesto pripalo je najmlađoj učesnici na ovom takmičenju, Jovani Crnogorac rođenoj 1992. godine u Srbiji.

Očekuje se da će Internacionalni Triatlon kamp, koji se po prvi put održao u sklopu ove manifestacije na lokalitetu Eko sela na Boračkom jezeru, postati tradicionalni kamp i da će svake godine okupljati sve više učesnika.

VI Međunarodni Triatlon kup i Internacionalni Traitlon kamp privukao je zavidan broj posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine.