Atletski miting
0

Usain Bolt potvrdio dolazak u London krajem jula

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Dvodnevni atletski miting će se 24. i 25. jula ove godine održati u Londonu, a glavna zvijezda će na njemu biti sprinter s Jamajke Usain Bolt.

Nositelj tri zlatne medalje s posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu (100 i 200 metara, te štafetna utrka 4x100 metara, s tim da je u sve tri utrke oborio i svjetske rekorde) potvrdio je dolazak u London gdje će nastupiti u utrci na 100 metara.

  • Objeručke sam prihvatio poziv za dolazak u London. Jako volim to mjesto, posebno zbog navijača koji su posebni i zdušno navijaju za bilo koga - rekao je Bolt.

Inače, prije dvije godine je Bolt boravio u Londonu, te mu je u sjećanju i dalje utrka na 200 metara. Tada je pobijedio s vremenom 19.76 što je i dalje rekord mitinga. Podsjetimo da je Bolt u Pekingu srušio dotadašnji rekord Michaela Johnsona na toj dionici, te je trenutno najbolje njegovo vrijeme, fantastičnih 19.30.

Na Otok će Bolt doći i ranije: 17. maja će nastupiti u uličnoj utrci na 150 metara protiv najboljeg svjetskog nogometaša Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda.