sport
17

U Sarajevo stižu istaknuti bokserski trener i bokser Bern i Leon Bauer

Klix.ba
Bern i Leon Bauer
Bern i Leon Bauer
U posjetu našem glavnom gradu u nedjelju stižu gosti iz Njemačke i to istaknuti bokserski trener i menadžer u profesionalnom boksu Bern Bauer, te jedna od najvećih nada u Njemačkoj u profesionalnom boksu Leon Bauer.

Bauer je u karijeri zabilježio 8 mečeva u profesionalnom boksu i ostvario 8 pobjeda, a među njima najznačajnija pobjeda bila je u Las Vegasu, što je bio i vrhunac njegove karijere do sada, a sigurno će jednog dana doći i u priliku da se bori za neku svjetsku titulu.

Bern Bauer je kroz svoj dugogodišnji rad uvidio da BiH ima boksere koji su svojim kvalitetom pokazali da bi mogli ostvariti značajne rezultate u profesionalnom boksu, te je to i razlog njihove posjete Sarajevu.

Posredstvom kluba Šampion Sarajevo na čelu sa Harisom Radmilovićem, gosti iz Njemačke će se susresti sa predstavnicima Saveza profesionalnog boksa u BiH na čelu sa predsjednikom Zaimom Numanovićem.

Kako su nam najavili iz Saveza i KBS Šampion, na sastanku će biti govora o načinu poboljšanja statusa boksera iz BiH u inostranstvu i njihovoj većoj zastupljenosti na mečevima u inostranstvu kako bi im se omogućilo da pokažu svoj kvalitet.

Bitno je naglasiti da je Savez profesionalnog boksa osnovan 2015. godine, a u junu 2016. postao je član EBU (European boxing union) i jedini punopravni predstavnik profesionalnog boksa u BiH, te od njegovog članstva u EBU do danas su uvedene velike promjene i spriječen je veliki broj ilegalnih mečeva, te je i to jedan od razloga zašto neka od najvećih imena u Evropi žele da rade sa bokserima iz BiH, a i Savezom profesionalnog boksa u BiH.

"Drago mi je da je Bauer spreman da razgovara s nama o načinu poboljšanja statusa boksera u BiH, iako smo do sada mnogo stvari uradili, ali nam je potrebna podrška ovakvih ljudi. Sastanak je dogovoren zahvaljujući Harisu Radmiloviću koji će biti domaćini naših gostiju iz Njemačke", istakao je Zaim Numanović.

"Drago nam je da će gost Bauer i njegov bokser biti gosti u Sarajevu. Cilj nam je da unaprijedimo profesionalni boks u BiH, a napredak je moguć samo ukoliko postoji jak Savez koji će stajati iza boksera iz BiH. Osnivanjem ovog saveza na čelu sa predsjednikom Zaimom Numanovićem napredak je moguć i vidljiv", istakli su iz KBS Šampion.