Bosansko narodno pozorište
0

U četvrtak izbor sportiste ZDK-a

FENA
Tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste Zeničko-dobojskog kantona“ bit će održana 26. februara u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Organizatori su NIPD "Naša riječ“ i Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona, a generalni pokrovitelj Vlada ZDK-a.

Osim uobičajenih nagrada za najbolje sportiste u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, nagrade za najuspješnije sportske klubove i sportske radnike te najuspješnije invalide, u četvrtak će biti uručene i jedinstvene nagrade: Sportski događaj u ZDK-u u 2008. i Sportski uzor.

"Sportski klubovi i pojedinci iz ZDK-a i prošle godine postizali su zavidne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Zahvaljujući kantonalnoj vladi i sponzorima koji imaju razumijevanje za sport, u četvrtak ćemo prirediti promociju onih koji svojim sportskim rezultatima i ponašanjem promoviraju ZDK-a i BiH“, izjavio je Sajto Ćehović, direktor NIPD "Naša riječ“, uime organizatora manifestacije.

Dolazak u Zenicu potvrdio je i Miroslav Ćiro Blažević, selektor nogometne reprezentacije BiH, a u zabavnom dijelu programa nastupit će Omladinski hor Zenica, Admir Kulović Kula i Afan Smajlović, te članice Kluba ritmičke gimnastike "Visoko“. Za ovu priliku štampan je i 11. broj lista "ZE-DO sport“.