sport
374

Tuka će sa trenerom Ghidinijem gledati meč u Zenici: Pobijedit ćemo 2:0

Piše: Edin Isanović
Amel Tuka
Amel Tuka
Amel Tuka i njegov trener Italijan Gianni Ghidini gledat će večeras na Bilinom Polju utakmicu između BiH i Velsa. Najbolji bh. atletičar naglašava kako od malih nogu prati nastupe nogometne reprezentacije.

"Zajedno sa ocem i prijateljima gledao sam utakmice kada su igrale starije kolege Konjić, Bolić, Musić... Dobro pamtim tu generaciju. Uvijek je posebna euforija na dan utakmice“, istakao je Tuka za Klix.ba.

Potom se osvrnuo na utakmice Zmajeva u ovim kvalifikacijama.

"Uvijek sam uz reprezentaciju. I kada pobjeđuje i kada gubi. Vjerujem da možemo izboriti plasman na Euro u Francuskoj kroz baraž. Razmišljam optimistično, takav sam po prirodi. Imaju moju punu podršku“, dodao je naš sagovornik.

Tuka se nada pobjedi Zmajeva u okršaju sa Zmajevima iz Velsa.

"Na utakmicu idem sa svojim trenerom Ghidinijem. Očekujem osvajanje tri boda. Možda otputujem i na Kipar da pratim posljednji dvoboj kvalifikacija. Ghidini je bio trener u omladinskim selekcijama, voli nogomet. Zna puno o našem državnom timu, posmatrao je utakmice na Mundijalu u Brazilu. Upoznat je sa igrama naših reprezentativaca u Italiji, Pjanićem, Džekom i Lulićem. Veliki je nogometni fan i uživat će u ambijentu Bilinog Polja. Ne volim prognozirati, ali biću skroman - pobijedit ćemo 2:0“, potcrtava Amel.

Inače, Tuka je vatreni navijač zeničkog Čelika. Naglašava kako je prisustvovao obilježavanju 70-godišnjici ovog uspješnog kluba.

"Čelik je krenuo dobro u ovoj sezoni i vjerujem da će biti u vrhu bh. nogometa. Definitivno, mjestu mu je među prva tri kluba. Kada god stignem pogledam utakmicu crveno-crnih. Poslije Dijamantske lige sam sletio na aerodrom i otputovao na utakmicu u Zenicu. Volim i rukomet i košarku. Uživam i podržavam naše sportiste“, zaključio je Tuka.