Bliži se 1. sportski simpozij
1

Topalbećirević: Veliko je interesovanje u čitavoj regiji

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Prvi sportski simpozij pod nazivom "Sportski uspjesi u funkciji promocije države" održat će se od 20. do 22. januara 2012. u hotelu Hollywood na Ilidži. Organizator simpozija Sabahudin Topalbećirević istakao je da ideja za ovakav skup postoji već deset godina te da će u glavni grad BiH doputovati uspješni sportisti iz regiona.

Popularni Baho kaže da pripreme teku prema planu.

"Uvijek sam govorio da sport spaja ljude u regiji. Veseli me da su ovaj projekt podržala velika sportska imena. Trenutno je prava ‘ludnica’. Ogromno je interesovanje za ovaj simpozij u Splitu, Beogradu, Zagrebu… Mogu potvrditi da će prisustvovati i stručni štab Hrvatske nogometne reprezentacije. Neće biti Slavena Bilića koji je spriječen da učestvuje zbog operacije kuka, ali će prisustvovati Jurčević i Asanović. Također, u radu će učestvovati i predsjednik HNS-a Vlatko Marković. To će biti prilika da čelnici našeg Saveza razmijene iskustva sa komšijama koji učestvuju na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj", kaže Topalbećirević za Sarajevo-x.com.

Jedan od najboljih bh. sportskih komentatora naglašava da će o temi "Sportski uspjesi u funkciji promocije države" govoriti i bivši nogometni reprezentativci naše države.

"Bolić, Musić i Konjić će svojim prisustvom uveličati ovaj događaj. Svakako, tu će biti i član košarkaške Kuće slavnih Mirko Novosel. Recimo, njegova predavanja u svijetu koštaju po nekoliko hiljada dolara, a na ovom skupu pristao je učestvovati bez finansijske naknade. U hotel Hollywood stiže dugogodišnji hrvatski sportski novinar Zdravko Reić".

Topalbećirevića posebno raduje što će trideset osoba iz Banje Luke doći na sipmozij.

"Prisustvovat će i potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović. Žao mi je što nisam bio u mogućnosti da pozovem još neke sportiste, ali bit će prilike za to. Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju. Za kraj ću vam reći da ima još jedno veliko iznenađenje u vezi s tim ko će prisustvovati, ali ćete to saznati u naredna dva ili tri dana", zaključio je Topalbećirević.

Učesnici simpozija su prof. dr. Izet Rađo,profesor, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Ivica Osim, nogometni trener, predsjednik Komiteta za normalizaciju NS BiH, Mirko Novosel, košarkaški trener, član košarkaške Kuće slavnih, Vlatko Marković, nogometni trener, predsjednik HNS-a, prof. dr. Munir Talović, profesor, dekan FASTO, Faruk Hadžibegić, nogometni trener, Vladimir Grbić, odbojkaš, član odbojkaške Kuće slavnih, Abas Arslanagić, rukometni trener, Aleksandar Aco Petrović, košarkaški trener, Duško Vujošević, košarkaški trener, predsjednik Sportskog društva Partizan ,Goran Milić, novinar, Sabahudin Topalbećirević, novinar i sportski komentator.

Direktan kontakt za sve informacije i aktivnosti vezane za učešće na simpoziju možete dobiti na telefon 061/479-235 i na mail [email protected] i telefon 061/061- 666.