Pogrešna investicija
3

Tom Brady izgubio ogromnu sumu novca zbog biznisa u koji je ušao s bivšom suprugom

H. H.
Tom Brady i Gisele Bundchen
Tom Brady i Gisele Bundchen
Bivša NFL zvijezda Tom Brady (45) povukao je pogrešan poslovni potez i izgubio pozamašan novac.

Priča je počela kada su Brady i njegova tadašnja partnerka Gisele Bundchen (42) upoznali bivšeg bankara Sama Bankman-Frieda, osnivača FTX-a - platforme za online trgovanje kriptovalutama poput Bitcoina.

Bankman-Fried je uvjerio glamurozni par da investira u platformu, a Brady je postao njegov vrhunski brend ambasador. Moćni par se redovno pojavljivao u reklamama, na eventima i događajima uživo.

Onda 2022. desio se veliki krah! Sam Bankman-Fried je razotkriven kao varalica koji je davao lažna obećanja svojim klijentima, a investitori su izgubili novac koji su uložili.

Prema New York Timesu, Brady je izgubio nevjerojatnih 30 miliona dolara, dok je Bundchen izgubila 18 miliona dolara.

Kako je došlo do gubitka miliona?

Brady i Bundchen su plaćeni u FTX dionicama za svoje usluge kao ambasadori brenda. Kada je platforma pala, dionice nisu vrijedile ništa. To nije sve, jer bi njihov gubitak mogao da bude još veći, s obzirom da država može tražiti dodatne poreze na propalu investiciju.

Sada Brady želi poduzeti pravnu akciju protiv beskrupuloznog kripto bankara koji ga je uvjerio da investira i konačnu odluku donijet će sud.

Pored Bradyja i Bundchena, zvijezde kao što su Shaquille O'Neal i Larry David su navedene kao žrtve prevare šefa FTX-a Bankman-Frieda.