Tenis
0

XI memorijalni teniski turnir 'Jan Doršner'

Klix.ba
31. maja i 1. juna 2003. godine na zemljanim terenima Koševa održat će se XI memorijalni teniski turnir 'Jan Doršner'.

Ovaj turnir se već jedanaesti put priređuje u okviru "Cankarjevih dana", majske kulturno-sportske manifestacije koju priređuje Slovensko kulturno društvo "Cankar" iz Sarajeva.

Jan Doršner, mladi Sarajlija slovenskog porijekla, bio je član reprezentacije BiH u alpskom skijanju, istaknuti teniser, ronilac ali i uzoran student treće godine mašinstva, kada je poginuo u decembru 1992 godine u Azićima, na prvoj liniji odbrane Sarajeva.

U znak sjećanja na Jana ali i na svu sarajevsku sportsku mladost koju su zaustavile i pokosile ratne strahote, prvi Memorijalni turnir održan je već u maju 1993. godine, u suradnji sa Teniskim savezom Bosne i Hercegovine.

Memorijal je, uz učešće najboljih seniorki i seniora bosanskohercegovačkih klubova, i uz organizaciju Teniskog kluba Iskra Teen (nekad Iskra GZG), prerastao u tradicionalni sportski događaj uvršten u službeni kalendar turnira. Prošle godine bio je to najjači turnir u BiH, koji je okupio okupio je 32 seniora i 7 seniorki.

Prijave se primaju do četvrtka 29.maja 2003.g. do 17 sati. Sve informacije se mogu dobiti na tel/fax 033 278 238, tel. 666 799 ili na e-mail [email protected].