Tenis
0

Wawrinka bez problema protiv Čilića, u polufinalu ga čeka Federer

Piše: A.D.
Bez mnogo muke Stanislas Wawrinka porazio je večeras Marina Čilića u trećem meču završnog turnira Mastersa u Londonu. Bilo je 2:1, po setovima 6:3, 4:6 i 6:3 u korist Švicarca.

Za plasman u polufinale Čilić je pred sobom imao nemoguću misiju – pobijediti sa maksimalno tri izgubljena gema. Nakon deset minuta igre jasno je bilo da se hrvatski teniser oprašta od ovog mastersa. Wawrinka je već u četvrtom gemu napravio break i prednost održao do kraja prvog seta.

U drugom setu proradio je prepoznatljivi Čilićev servis, pa breaka nije bilo sve do desetog gema. Čilić je imao tri set lopte pri rezultatu 5:4, a iskoristio je drugu za izjednačenje rezultata.

Čilić je u trećem setu vodio sa 2:0, a u trećem gemu imao je 40:15, međutim servis je od tog trenutka stao, pa je do kraja meča uspio osvojiti tek jedan gem.

Čilić je tako debitantski nastup na završnom Mastersu napustio bez pobjede i bez osvojenih bodova, pa će sljedeću sezonu dočekati kao deveti teniser svijeta. U polufinalu će igrati Novak Đoković protiv Keija Nishikorija, odnosno Stanislas Wawrinka protiv sunarodnjaka Rogera Federera.