2:1 u setovima
57

Veliko iznenađenje u Banjoj Luci, Wawrinka ispao već u 1. kolu i ostao bez duela s Đokovićem

K. H.
Stan Wawrinka (Foto: EPA-EFE)
Stan Wawrinka (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Stan Wawrinka (ATP: 84.) izgubio je od Francuza Lucu van Asschea (ATP: 87.) rezultatom 2:1 u setovima (1:6, 7:6, 6:4) u meču 1. kola ATP turnira u Banjoj Luci.

Wawrinka je sjajno otvorio meč i pokazao da je vrlo raspoložen i s velikim ambicijama došao na turnir, a odmah na samom početku krenuo je silovito i napravio dva breaka te uz tri osvojena gema na svoj servis stigao u vodstvo od 5:0 u gemovima.

Nakon toga, Francuz smanjuje na 5:1, no to je bilo sve što je uradio u prvom setu jer je već u narednom gemu Wawrinka potvrdio svoj servis i došao do vodstva od 1:0.

Za razliku od prvog, u drugom setu su oba tenisera igrala odlično na svoj servis, nije viđen nijedan break i na kraju je pobjednik drugog seta odlučen u tie-breaku.

Tu se bolje snašao francuski teniser koji je rezultatom 7:4 došao do poravnanja u setovima. Treba reći i to da da je Wawrinka pri rezultatu 5:5 u drugom setu imao vodstvo od 40:00 na servis protivnika, ali mu je ovaj spasio tri break lopte, vratio se u meč i nakon toga sjajno zaigrao.

U trećem setu je Wawrinka napravio prvi break i došao u vodstvo od 3:1, no odmah je to vratio Van Assche, ubrzo nakon toga napravio još jedan break i do kraja seta sigurnom igrom na svoj servis došao do pobjede, napraviviši prvo veliko iznenađenje na ATP turniru u Banjoj Luci.

Van Asschea će u meču 2. kola igrati protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je bio slobodan u prvom kolu.