Tenis
265

Tuzlanka Lejla upoznala svog idola Agassija 20 godina nakon što joj je poručio da ne odustaje

Klix.ba
Ratne 1994. godine tada 12-godišnja Lejla Husagić iz Tuzle poslala je svom teniskom uzoru Andreu Agassiju pismo u Monte Carlo, a na njeno veliko iznenađenje, 1996. dobila je odgovor.

U pismu fondacije slavnog sportiste našla se i fotografija, a kasnije i reket koji su perspektivnu teniserku u zemlji pod agresijom oduševili. Ovih dana na ATP Umag Lejli se ispunila još jedna želja - konačno je upoznala Agassija.

Novinar Jutarnjeg lista razgovarao je sa danas 34-godišnjom Lejlom Elezović, koja je u Umag stigla sa suprugom i sinom.

"Sve je počelo nagovorom mojih trenera Miška Đuranovića i pokojnog Brace Đuranovića. Kada su vidjeli koliko sam fascinirana Agassijem, koliko puno pričam o njemu, rekli su mi da mu pošaljem pismo jer nemam šta izgubiti. U sportskom listu Tempo pronašla sam njegovu adresu u Monte Carlu i sročila poruku. Budući da je bio rat, nisam mogla znati hoće li uopće otići iz Bosne", ispričala je Lejla.

Kasnije je posve zaboravila na svoje pismo, a Asassi se popeo na vrh ATP liste i postao globalna zvijezda. Ipak, iz njegove fondacije Lejli je stiglo pismo u kojem je pisalo kako je dobio njenu poruku i želi joj pomoći slanjem teniske opreme, samo mu mora vratiti pismo kako bi bili sigurni da su ga poslali na tačnu adresu. Kasnije je stigao i reket sa posvetom "Lejla, nikad ne odustaj. Bog te blagoslovio. Andre Agassi".

Lejla se sa 18 godina zbog povrede morala prestati baviti sportom, a njeno upoznavanje sa slavnim teniserom u tajnosti je organizovao njen suprug. Tuzlanka je i nakon tog kratkog susreta lila suze radosnice, a želja joj je da će njena priča motivisati i druge da ne odustaju od svojih snova.