Tenis
0

Teniserke BiH na turniru prve grupe Fed Cupa

FENA
Žensku tenisku Fed Cup reprezentaciju Bosne i Hercegovine naredne sedmice očekuje nastup u Prvoj grupi Evroafričke zone.

Nakon sjajnih nastupa reprezentacije i prelaska za samo dvije godine iz Treće u Prvu grupu Evroafričke zone, teniserke naše zemlje spremno dočekuju i ovaj nastup u Tallinu, od 4. do 7. februara.

Prema izboru selektorke BiH Sanje Kovač, boje reprezentacije BiH branit će Mervana Jugić- Salkić (181. na WTA listi), Sandra Martinović, (260.), Dijana Stojić (trenutno bez rankinga) i Anita Husarić (920. na ITF junior listi)

Zbog povrede Eme Burgić na Australian Openu, došlo je do promjene sastava, tako da će u Tallinnu za reprezentaciju debitovati mlada Tuzlanka Anita Husarić.

Dio ekipe putuje u nedjelju iz Sarajeva za Tallin, a Sandra Martinović i Dijana Stojić će se ekipi pridružiti u ponedjeljak.

Na turniru u Tallinu učestvovat će 15 reprezentacija: Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Švicarska, Švedska, Holandija, Mađarska, Rumunija, Bjelorusija, Bugarska, Danska, Luksemburg, Slovenija, Velika Britanija, Poljska i Estonija.

Reprezentacije će na turniru biti podijeljene u četiri grupe, a oficijelni ždrijeb obavit će se 3. februara.