Fed Cup
0

Talijanke odbranile naslov

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanske teniserke pobijedile su Amerikanke 3-1 u finalu Fed Cupa u San Diegu i tako u reprizi prošlogodišnjeg finala odbranile naslov osvojen tada na domaćem terenu s još uvjerljivijih 4-0.

Nakon prvog dana imale su Talijanke prednost 2-0 protiv oslabljene američke ekipe u kojoj nije bilo sestara Williams, te im je trebao još jedan bod kako bi i matematički osigurale pobjedu.

Prvo je Amerikankama nadu u preokret vratila Melanie Oudin pobjedom nad Francescom Schiavone 6-3, 6-1, ali veselje domaće publike kratko je trajalo budući je potom Flavia Pennetta slavljem protiv 18-godišnje Coco Vandeweghe (6-1, 6-2) donijela Talijankama treći naslov pobjednica Fed Cupa u posljednjih pet godina (2006., 2009., 2010.).

"Naravno, da su Serena i Venus igrale, da bi naše šanse za naslov bile manje jer su one zaista sjajne igračice. Ali mi smo se žestoko borile da bi došle do ovoga. Prije nego smo igrale protiv Amerikanki, igrale smo dva teška susreta (protiv Ukrajine i Češke) i njima su sve igračice bile na okupu. Stoga mislim da niko ne može ništa prigovoriti našem uspjehu i mislim da je ovo bio sjajan Fed Cup", komentirala je Pennetta, trenutno 23. igračica WTA liste, koja je Italiji u finalu donijela dva od tri boda.

Amerikanke i dalje ostaju daleko najtrofejnija ekipa u historiji Fed Cupa sa 17 naslova, ali posljednji su osvojile 2000. godine. Otad su poražene u tri finala: 2003. izgubile su od Francuskinja, a posljednje dvije godine od Talijanki.

Fed Cup, finale Svjetske grupe:

SAD – Italija 1-3 Oudin – Schiavone 6-3, 6-1

Vandeweghe – Pennetta 1-6, 2-6