Prvi nastup nakon incidenta s vizom
0

Shahar Peer doputovala u Maroko

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izraelska teniserka Shahar Peer ove će sedmice zaigrati na WTA turniru u marokanskom Fesu, što će biti njezin prvi nastup u nekoj arapskoj zemlji nakon što su joj u februaru ove godine organizatori WTA turnira u Dubaiju odbili izdati vizu.
  • Nemamo namjeru politizirati sport, ali moramo biti oprezni zbog događaja na Bliskom Istoku. Javnost i dalje suosjeća zbog tih događanja, pa smo vjerovali da bi prisustvo gospođice Peer na turniru izazvalo bojkot naših navijača koji su nedavne napade na Gazu gledali preko televizije – rekao je tada direktor turnira u Dubaiju Salah Tahlak.

Organizatori su od strane WTA Toura bili kažnjeni sa čak 300 hiljada dolara. Osim toga, morali su potvrditi da će, žele li zadržati turnir, osiguravati vize najmanje osam sedmica prije početka turnira.

Organizatori marokanskog turnira u Fesu (zemljana podloga, nagradni fond 220.000 dolara), potvrdili su da je Shahar Peer doputovala u njihovu zemlju. Na turniru je postavljena za 8. nositeljicu, a u 1. kolu igrat će protiv Aravane Rezai, Francuskinje iranskog porijekla.