Tenis
0

Serena Williams: Nadam se da će Hingis zaigrati i u singlu

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Najbolja teniserka današnjice Serena Williams i dalje se nada da će se bivša broj 1 Martina Hingis u potpunosti vratiti igranju na WTA Touru.

Podsjetimo, prošle sedmice u Carlsbadu, u Švicarkoj, nakon šest godina izbivanja ona se vratila profesionalnom igranju tenisa, no samo i igri parova. Nakon što je poražena u 2. kolu u paru s Danielom Hantuchovom, Hingis je otkrila da se ipak neće vratiti i u pojedinačnoj konkurenciji.

"Singl i parovi su dva u potpunosti različita svijeta. Igrati singl je danas brutalno. Ne želim pobijediti dva kola i onda ispasti u trećem, jer više nemam snage. To nisam ja i to nije nešto što bi me veselilo", rekla je 32-godišnja Hingis.

Aktuelna broj 1 Serena Williams ima samo godinu dana manje od švicarske teniserke i svejedno osvaja naslove na Grand Slam turnirima.

"Dugo sam čekala njen povratak. Jako mi je drago da se vratila, jer je sjajna sportistkinja. Uvijek sam se divila njenom tenisu. Ima sjajne ruke i odličan osjećaj za igru. Nadam se da ćemo je vidjeti još i u singlu", rekla je osvajačica ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Hingis će od 26. augusta do 9. septembra igrati na US Openu u igri parova, nakon čega je njen nastavak karijere u potpunosti otvoren.