Legendarni Amerikanac
105

Roddick: Svi vole Federera i Nadala, a Đoković je negativac

E. B.
Andy Roddick (Foto: EPA-EFE)
Andy Roddick (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Novak Đoković izbačen sa US Opena oglasili su se mnogi bivši teniseri, a sada je došao red i na legendarnog Andyja Roddicka.

Nekadašnji najbolji teniser svijeta je istakao kako je Đokoviću imidž ozbiljno narušen zbog posljednjih dešavanja, počevši o stavova o koronavirusu, preko organizovanja teniskih turnira širom bivše Jugoslavije u jeku pandemije, pa do najnovijeg incidenta u New Yorku.

"Posljednjih pola godine je za Đokovića bio pravi PR debakl. Sada svi vole Federera i Nadala, a Đoković je negativac na neki način. Đoković je u očima ljubitelja tenisa čovjek koji želi ubiti Bambija", opisao je Roddick najboljeg tenisera svijeta.

A o samom izbacivanju Novaka sa US Opena

"Bio je to veoma nesretan događaj. Doveo je sebe u poziciju da je prizvao nesreću. Najviše mi je zasmetalo to što je razgovarao sa sudijama 20 minuta. Činjenica je da on uopće nije izgledao zabrinuto za zdravlje gospođe ili bilo šta drugo. Nakon toga nije ni otišao na konferenciju za medije i to je samo dodatno pogoršalo čitavu situaciju", poručio je Roddick.