Nije se promijenio
12

Raspoloženi Đoković pravio šou na treningu i tjerao sparing partnere da rade sklekove

D. P.
Sjajno raspoloženje na treningu u Beogradu (Foto: Screenshot)
Sjajno raspoloženje na treningu u Beogradu (Foto: Screenshot)
Srbijanski teniser Novak Đoković sprema se za nastup na prvom turniru ove godine, a to će biti ATP 500 Dubai, a na jednom od posljednjih treninga pokazao je da i dalje ima jednak smisao za humor kao i prije.

Djeluje da nije mnogo traga na Đokovićevom ponašanju ostavilo to što je preskočio Australian Open nakon velike drame u Melbourneu i uskraćivanja vize za ulazak u Australiju.

Prošlo je mjesec dana od donošenja odluke da Đoković ne može igrati Australian Open, a već naredne sedmice srbijanski teniser zaigrat će prvi put u 2022. godini pošto slijedi ATP turnir u Dubaiju.

Na jednom od posljednjih treninga u svom teniskom kompleksu na Dorćolu Đoković je pokazao da je odlično raspoložen i spreman za šalu.

Nakon što je dobio ogled protiv svojih sparing partnera, Đoković je legao na pod i našalio se proslavom. S njim je bio i bivši kolega iz Davis Cup reprezentacije, a sada selektor Viktor Troicki.

Najzanimljiviji detalj treninga je to što je Đoković svoje kolege sa sparinga natjerao da rade sklekove i ostale vježbe. Mladi teniseri će sigurno zauvijek pamtiti treninge sa Đokovićem i pokušat će da nauče dosta toga od prvog reketa svijeta.

Podsjetimo, ATP turnir u Dubaiju počinje 21. februara, a nakon toga nije poznato gdje će Đoković moći da nastupi zbog toga što nije vakcinisan.