Tenis
0

Predsjednik ETTU danas dolazi u Sarajevo

FENA
U Sarajevo će danas doputovati predsjednik Evropske stonoteniske federacije Stefano Bossi, koji će u petak prisustvovati otvaranju 49. evropskog prvenstva za mlade.

U Sarajevo će također danas stići i najveći broj reprezentacija, koje će nakon smještaja u hotele otići na zakazane treninge.

Otvaranje prvenstva, koje će se od 21. do 30. jula održati u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija, zakazano je za petak u 18 sati. Istog dana počet će prvenstvo u ekipnoj konkurenciji, koje će trajati do 25. jula, dok će se od 27. jula održati pojedinačno prvenstvo.

Poznat je i raspored mečeva za selekcije BiH u sve četiri konkurencije. Tako će juniori na takmičenje izaći u petak u 14 sati, kada se sastaju s Litvanijom. Drugi meč igraju u subotu protiv Švicarske (9.00), a istog dana u 14 sati protiv Kosova. Juniorke će u prvom kolu u petak igrati protiv Norveške (9.00), a istog dana u 16.30 protiv Portugala. Treći susret im je na rasporedu u subotu u 16.30 protiv Holandije.

Kadeti će prvi meč odigrati protiv Armenije u petak u 9 sati. Istog dana u 14 sati sastaju se sa Islandom, a u subotu (16.30) s Latvijom. Kadetkinje BiH takmičenje počinju u petak u 11.30 mečem protiv Irske. Istog dana u 19 sati sastaju se sa Finskom, a dan kasnije u 11.30 sa Danskom.