Sport i politika
36

Poznatoj teniserki zabranjen ulazak iz Beograda u Poljsku, nalazi se na listi nepoželjnih

H. H.
Vera Zvonareva (Foto: WTA)
Vera Zvonareva (Foto: WTA)
Poznatoj ruskoj teniserki Veri Zvonarevoj (WTA:655) zabranjen je ulazak u Poljsku i neće biti u mogućnosti da igra na WTA turniru u Varšavi.

Kako je prenijela agencija Reuters, njoj je zabranjen ulaz zbog "javne i državne bezbjednosti".

Zvonareva (38) je pokušala da u Varšavu uđe sa francuskom vizom, ali je poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo da taj zahtjev odbije.

"Granični policajac je spriječio rusku teniserku Veru Zvonarevu da uđe u Poljsku. Ona je koristila vizu koju je dobila preko Francuske i pokušala je da uđe u zemlju letom iz Beograda za Varšavu", navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Poljske.

O čitavom događaju se oglasio i WTA:

"WTA je svjesna situacije u kojoj se Vera Zvonareva nalazi u Varšavi. Sigurnost i dobrobit svih igrača je glavni prioritet. Vera je otišla iz Poljske, a WTA će dalje procjenjivati problem sa događajem", navodi se u saopćenju WTA organizacije.

Poljska je postala jedan od najčvršćih saveznika Ukrajine otkako je počela invazija Rusije u februaru 2022. godine, te je Zvonareva iz tog razloga na listi osoba koje se smatraju "nepoželjnim" u zemlji.

Zvonareva je tokom karijere osvojila 12 titula, a tokom 2010. bila je druga na WTA listi. Osvojila je i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine

WTA