WTA Carlsbad
0

Pobjedom nad Zvonarjevom Radwanskoj 5. naslov u karijeri

Totalsport
Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska
Poljska teniserka Agnieszka Radwanska (22) došla je do svog petog naslova na WTA Touru. U finalu turnira u američkom Carlsbadu savladala je prvu nositeljicu Vjeru Zvonarjevu sa 6-3, 6-4.

Iako je već duže vrijeme u svjetskom vrhu, Radwanska je u posljednja 22 mjeseca samo jednom igrala u finalu i to na ovom istom mjestu prije godinu, kada je u borbi za naslov izgubila od Svjetlane Kuznjecove. Posljednji turnir je osvojila još 2008. u Eastbourneu.

Protiv Zvonarjeve je u ovogodišnjem finalu turnira koji se igrao na tvrdoj podlozi (nagradni fond 721.000 dolara) došla do prve pobjede u njihovom trećem međusobnom dvoboju.

"Sve je odlično funkcioniralo. Iako sam odigrala dva stvarno teška meča u četvrtfinalu i polufinalu, u nedjelju sam igrala vrlo dobro. Osvojiti turnir pobjedama protiv igračica iz svjetskog vrha je stvarno nešto posebno. Lani sam bila blizu, a čak da sam i ove godine izgubila u finalu, bila bih sretna. No, osvojiti naslov je bolje", rekla je najbolja poljska teniserka.

Pobjeda protiv Zvonarjeve je treća za Radwansku protiv jedne od teniserki iz Topa 3. Na US Openu 2007. je bila bolja od Marije Šarapove, a godinu kasnije na Australian Openu i od Svjetlane Kuznjecove, obje su u trenutku meča bila na drugom mjestu WTA-ove liste.

Spomenimo još da je za Zvonarjevu nedjeljno finale bilo 29. u karijeri. Ostala je na 12 osvojenih naslova. 

WTA Carlsbad, finale:

A. Radwanska (3) – Zvonarjeva (1) 6-3, 6-4