Polufinale Roland Garrosa
0

Đoković želi ući u historiju, Nadal favorit protiv Murraya

Sarajevo-x.com
Teniski turnir Roland Garros ulazi u uzbudljivu završnicu, a na današnjem rasporedu su polufinalni susreti između Rafaela Nadala i Andyja Murraya te Rogera Federera i Novaka Đokovića.

Srbijanski teniser pobjedom nad trenutno trećim igračem svijeta, Švicarcem Federerom narednog bi ponedjeljka prvi put u karijeri zasjeo na prvo mjesto ATP liste pa je sigurno da mu motiva neće nedostajati.

Federer još uvijek ima bolji međusobni skor, od 22 meča slavio je u 13, ali je Đoković u dobroj seriji od tri pobjede u posljednja tri dvoboja.

Đoković u polufinale ulazi odmorniji od Federera, jer je preskočio četvrtfinalni susret zbog povrede Fabija Fogninija, koji je predao meč.

Đoković bi pobjedom protiv Federera izjednačio rekord od 42 uzastopne pobjede Johna McEnroea, koji mu je sparing partner na pripremama za polufinalni susret.

Prije Federara i Đokovića svoj susret odigrat će Rafa Nadal i Andy Murray, koji igraju svoj 15. međusobni duel. Nadal je pobjedio u deset mečeva pa se s razlogom nada u prolaz u finale Roland Garrosa.

Roland Garros, polufinale:

Rafael Nadal - Andy Murray 14:00 sati Roger Federer - Novak Đoković (nakon prvog polufinala)