ATP Halle
0

Đoković spasio pet meč lopti

Totalsport
Najbolji srpski teniser i četvrti igrač svijeta Novak Đoković provukao se kroz ušicu igle u susretu osmine finala ATP turnira u njemačkom Halleu protiv Francuza Florenta Serre.

Đoković je svladao Serru 5-7, 7-5, 6-1 nakon dva sata i 5 minuta igre u meču u kojem je francuski teniser, trenutno 56. igrač svijeta, propustio pet meč lopti. Serra je nakon osvojenog prvog seta poveo s 5-2 u drugom i propustio tada tri meč lopte, te još dvije kada je servirao za meč kod rezultata 5-3. Đoković je izvukao, a u trećem setu je napravio tri breaka, ali i spasio sve četiri break lopte svog suparnika, te ga tako svladao drugi puta u trećem međusobnom susretu.

Đoković u Halleu igra prvi puta, te traži priliku za svoj prvi naslov na travi. Prošle godine je u ovome terminu bio finalist u Queen's Clubu u Londonu, ali je u borbi za naslov izgubio od Rafaela Nadala u dva seta.

Nakon odustajanja Švicarca Rogera Federera, koji je turnir u Halleu osvojio pet puta u proteklih šest godina, Đoković je, kao drugi nositelj, preuzeo ulogu prvog favorita, ali se umalo oprostio od Gerry Weber Opena već u osmini finala.

U četvrtfnalu će igrati protiv pobjednika susreta između 7. nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera i Nijemca Nicolasa Kiefera. ATP Halle, osmina finala:

Đoković (2) – Serra 5-7, 7-5, 6-1