Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel ovo on klanja il sta ;)))
ja veće i zaostalije i primitivnije bagre ne vidjeh nigdje sem u srbiji bosni i hrvatskoj!!! čast izuzetcima
Je li ovaj Dzumhur igra halal tenis?
Pa ovaj nas Dzumhur sada ima 77 poena tacno mu fali 24 %, pardon 24 poena da bi presisao stotku sto nece do pemzije. Znaci da su mu granice krece u nedostiznoh 24 %, pardon 24 poena.
Bravo, Amere, Diko naša! Još dok na red dođu Semizovac open, Gluha Bukovica fjučers i ATP Gornja Maoča, stići ćeš ti i do 224. mjesta!
Dzumhur ima 77 poena. pa koliko je imao poena prije ovog fenomenalnog napretka na listi?
Bježi Nole, eto ti bosančerosa za petama.
@A Bošnjaci su bili nacija prije dolaska Turske na ove prostore, uzmi malo pa pročitaj. Ali to sada nije važno jer su ovi novokomponovani Muslimani prisvojili termin Bošnjak koji se uopće nije odnosio na Muslimane, kao i simbol ljiljan uostalom.
A za vrijeme SFRJ Bosnjaci kao nacija nisu ni postojali tako da je vrlo zanimljivo da se pozivate na stvari koje su vazile u SFRJ. Kao i po obicaju samo stvari koje vama samima odgovaraju.
Djokovic i govori da je ono sto osjeca da jeste SRBIN. Ne trebas mu ti luzeru nista reci. Da da za vrijeme SFRJ su izmisljali svakojake gluposti. Ako je neko iz Hrvatske a da nije Hrvat za njega se nece reci ni da je Hrvat niti Hrvatijanac vec recimo hrvatski srbin. Vama je tesko svariti neke stvari. Zabavljajte se sa glupostima iza njega se viorila srpska zastava i predstavlja sve Srbe svijeta i prije svega je Srbin a onda Srbijanac. Ja to nameteno ruglo od zastave sa trokutom i zvjezdama mogu samo vidjeti na izboru za pjesmu Evrovizije.
Nije Đeko nego Džeko. Očito da imaš problema sa pisanjem. Novak je i Srbijanac i Srbin, a ti po svojoj upornoj tvrdoglavosti možeš biti samo BOSANAC- jer ovolika tvrdoglavost i inat \"rastu\" samo u Bosni. Srbin iz Srbije ili ti Srbijanac nika ne bi bio ovoliko uporan i tvrdoglav. :))
Sto ne mogu ove komunjarske kenjatore iz vana. Cuj on ne vidje vise stoke od nas. Pa bolan pusti nas da se preje.bavamo ko ljudi. Niko ovde nista lose ne misli. Bolje je i ovo nego ne daj boze rat. Pozdrav
Sine, niko nije izmislio izraz \"Srbijanac\" - tako smo učili svi u školi dok smo živjeli u SFRJ - i građanin Srbije se može zvati samo i samo Srbijanac (nevezano za njegovu nacionalnu pripadnost - ako ovo nije možda prekomplikovano za razumjeti). Niko ovo nije izmislio, nego si ti mlad i očigledno se ne sjećaš SFRJ. Ako je Novak Srbijanac, to ne znači da je on anti-Srbin; ne moraš ti plakati sada, reći ćemo mi Novaku da, tebi za ljubav, kaže da je Srbin. Šta je po tebi onda Jenson Button a pogledaj čija ili koja zastava stoji pored njegovog imena ?
Dobro je da imate problema o tome dali je Djokovic Srbin ili Srbijanac. Ja takvih problema sa vama nikada imati necu jer ja vama nemam na cemu da zavidim. Imate Djeku i uzivajte a titulu u nekom normalnom sportu necete doziviti ni za 100 buducih narastaja u toj cetvrtini od drzave.
Mala lista Srbijanaca: Fahrudin Radoncic Ejup Ganic Za Novaka se moze samo reci da je srpski teniser. Kako nepostoji Bosnijanac ili Hrvatijanac tako ne postoji ni Srbijanac. To ste vi izmislili da mozete da nas dijelite ali nemoze. Drina je kicma Srpstva. Sto se tice gena. Vrhunski sportisti svjetske veleklase Srbi a i Hrvati. Vi ste najnesportskija nacija kao i Albanci i Turci kojih ima 70 miliona a imaju samo jednu kosarkasku repku (koja nije medju 8 najboljih u Evropi). Jad i cemer.
Srbin - nacionalnost; Srbijanac - drzavljanstvo (građanin Srbije BILO koje nacije).Srbin moze biti Srbijanac i može biti (logicno) obratno Pravilno je i jedno i drugo, samo zavisi u kom se kontekstu koristi. Ako je nacionalnost u pitanju onda moze biti samo SRBIN,a ako je državljanstvo u pitanju (a ovo se najcesce koristi kada je sport u pitanju, posto se radi o predstavljanju zemlje, a ne nacije), onda je SRBIJANAC. Za Murray-a niko ne kaze Skot ili Skotlandjanin nego Britanac jer je po drzavljanstvu Britanac, posto igra za drzavu Veliku Britaniju, a ne Skotsku. Xavi je po nacionalnost npr Katalonac, ali kad postigne gol svi kazu da je gol postigao Spanac, a ne Katalonac.Hajdemo malo prvo nauciti razliku između nacionalnosti i državljanstva i poslusati strane komentatore (sad hvala Bogu imamo svi kablovsku) pa mozemo cuti da skoro svi strani komentatori kazu: \"Novak Djokovic, a Serbian tennis star\", a ne: \" Novak Djokovic, a Serb tennis star/ player\".
normalno da je srbin, srbi su poznati po ped.erlucima i transvestitima, i boki 13 je najveci srbin u srbiji, a veliki fanovi su mu delije i grobari, sto jasno govori : SRBI SU PED*ERI !!!!!!