Open Barcelona -Sarajevo
0

Nerma Čaluk i Mate Srdanović pobjednici

FENA
Mlada bosanskohercegovačka teniserka Nerma Čaluk i Hrvat Mate Srdanović pobjednici su 13. međunarodnog juniorskog turnira "Open RCT Barcelona 1899. - Sarajevo 2009", koji se u proteklih šest dana igrao na terenima Teniske akademije Head u Donjem Hotonju - Vogošća.

U bh. finalu juniorki Nerma Čaluk bila je bolja od Nine Ćatović sa 6:3, 6:4, dok je kod juniora Srdanović je u finalu savladao Kipranina Chrisotsa Hadjigeorgioua sa 6:3, 6:1.

Ovaj tradicionalni turnir nalazi se u kalendaru Evropske teniske asocijacije - ETA, a organizira se kao plod dugogodišnje suradnje i prijateljskih veza jednog od najstarijih evropskih teniskih kolektiva - španskog kraljevskog kluba Barcelona, osnovanog 1899. i Teniskog kluba Tenis Pro iz Sarajeva, koji je bio organizator turnira.

Turniru je i ove godine prisustvovao predsjednik Kraljevskog teniskog kluba RCT Bacelona 1899. Juan Maria Tintore, koji je najboljim učesnicima uručio prijelazne pehare, dar ovog kluba.

Na turniru će učestvovalo više od 80 tenisera i teniserki uzrasta do 16 godina iz 13 zemalja - Slovačke, Srbije, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Portugala, Njemačke, Švedske, Austrije, Australije, Rusije i BiH.