Nezadovoljna potezima
23

Navratilova kritikovala Đokovića zbog sindikata: Obrađuj drvo ili pleti šalove

N. K.
Martina Navratilova i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Martina Navratilova i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Legendarna češka teniserka Martina Navratilova (64) žestoko je za Irish Times kritikovala Srbijanca Novaka Đokovića jer je izašao iz Udruženja igrača te osnovao nezavisni sindikat koji će se boriti za prava tenisera.

"Novak misli da radi pravu stvar. Ne slažem se s njim, ali to je njegov izbor. Sigurno to nije pomoglo njegovom tenisu, ne razumijem ga. Kada si najbolji na svijetu, treba ti energija odlaziti na to, trebaš se posvetiti sportu. Da biste se opustili, gledajte TV, obrađujte drvo ili pletite šalove. Međutim, osnivanje sindikata?", zapitala se Navratilova.

Jedna od najboljih teniserki svih vremena istakla je kako to ne pomaže ni na jednom nivou.

"Možeš to raditi kada prestaneš igrati, ali kontroverzno je i ne pomaže mu sada. Tokom pandemije pokušavaš nas podijeliti, a sve to dok se pokušavamo ujediniti i shvatiti kako da igramo turnire, a da se ljudi ne razbolijevaju i ne umiru od koronavirusa. Držimo se radije tog problema, a ne stvarajmo novi koji nam ne treba", poručila je Navratilova.

Inače, Martina je u karijeri osvojila 18 Grand Slamova u pojedinačnoj konkurenciji, a posljednji 1990. na Wimbledonu kada je u finalu savladala Amerikanku Zinu Garrison.