Tenis
0

Nadal i Đoković kritiziraju organizatore Wimbledona

FENA
Rafael Nadal
Rafael Nadal
Drugi i četvrti nositelj Wimbledona, Španac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković oštro su kritizirali organizatore trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone zbog "neradne nedjelje".

Već tradicionalno srednja nedelja u All England Clubu je slobodan dan, a do sada se samo tri puta prekršilo to pravilo zbog brojnih kišnih prekida. I ove godine je kiša izazvala velike probleme organizatorima, no u nedjelju se nije igralo.

"Nije mi jasno zašto nismo igrali u nedjelju. Vrijeme je bilo OK, daleko bolje nego u ponedjeljak i utorak. Nije normalno jedan meč igrati tri dana," ljutio se Nadal nakon što je u pet setova pobijedio Šveđanina Rogera Soderlinga.

"Organizatori u Wimbledonu uopće ne brinu o igračima," dodao je drugi teniser svijeta.

Jednako razmišlja i Novak Đoković koji je u dvoboju trećeg kola pobijedio Nijemca Nicolasa Kiefera. Njihov meč se također protegao na tri dana.

"Organizatori su bili dobro upoznati s vremenskom prognozom i zbog toga smo morali igrati u nedjelju," kazao je Đoković te dodao: "S druge strane razumijem organizatore, drže do tradicije i to je ponekad jače od razuma."

Za razliku od Nadala i Đokovića, američki teniser Andy Roddick nije se želio upuštati u raspravu treba li igrati u nedjelju ili ne.

"Volim tradiciju ovoga turnira i kada bi se neke stvari promijenile Wimbledon bi izgubio draž," poručio je Roddick.